Pontosan mit jelent a "bizonyítványok másolata" egy álláshirdetésben?
Pályakezdő vagyok, most keresek először állást. A legtöbb álláshirdetésben, amit néztem, egyszerűen annyi szerepel a benyújtandó dokumentumoknál, hogy "bizonyítványok másolata". Ez pontosan mit takar?
Mesterdiplomát igénylő állásokról van szó, tehát annak a másolatát nyilván be kell küldeni. De kell pl. az alapképzéses oklevél másolata? Vagy az érettségi bizonyítványé? Feltételezem, hogy a középiskolai bizonyítvány azért nem kell, de őszintén szólva már teljesen elbizonytalanodtam. Nyelvvizsgák másolata esetleg?
Álláshirdetésben benyújtandó dokumentum?
Semmit ne küldj be előre.
Majd akkor, ha felvettek és akkor elmondják, hogy pontosan mire van szükségük.
#1 Nem mondják meg, épp ez a bajom.
#2 Igen, a közigálláson nézek állást, és az összesnél kérnek. Nem ér rá akkor küldeni, ha felvettek. Most kinéztem onnan egy teljesen random állást (nem ilyen munkára akarok jelentkezni, de kb. így vannak azok is megfogalmazva):
"A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
Magyar állampolgárság, büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítvány, szakmai önéletrajz,motívációs levél,végzettséget igazoló bizonyítvány."
Feltételezhető, hogy mesterképzésed csak akkor lehet ha van alapképzésed, középiskolai, általános iskolai stb végzettséged, elegendő csak azt lefénymásolni/befotózni.
Nyevvizsga és társait is érdemes elküldeni ha releváns a munkához. Mondjuk C-s jogsival valszeg nem tudnak mit kezdeni, de egy nyelvizsgával igen
Kozigallas megpalyazasanal tudtommal nem szoktak kerni a palyazat benyujtasanal, de ki kell irni.
Az en szakmamban például haromfele erkolcsi kell, az is oda van mindig irva, de oneletrajzon, es esetleg a motivacios levelen kivul mast nem kellett bekuldeni.
Az a 3 erkölcsi 1 dokumentum. Mikor igényled akkor kiválaszthatod hogy specifikusan miről szeretnél bizonyítványt.
-nem büntetett előéletű
- nincs közügyektől eltiltva
-nincs foglalkozástól eltiltva
Nem egészen ugy van, ahogy a 10:34-es irja.
Három kulonbozo erkolcsi kellett, egy altalanos, egy kozalakalmazotti, es egy gyermekvedelmi torvenyeket kielegito. Igy a listabol ezt a harmat valasztottam, igy harom boritek erkezett három kulonfele erkolcsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!