Nőként férfias szakmában. Miért nem vesznek néha komolyan?
27 éves nő vagyok, egy 25.000 nm-es raktárat vezetek. Igen, elég férfias szakma, 14 férfi beosztottam van jelenleg, velük még annyira nem is nehéz, könnyen tudok férfiakkal bánni, a legidősebb "csökönyös" targoncással is remekül szót értek. Viszont nálunk nem csak a klasszikus napi munka, kitárolás, betárolás felügyelete van az én hatáskörömben, hanem magasabb szintű feladatok is, pl külföldi ügyfelek fogadása, ISO - TAPA auditok lebonyolítása és hasonlók. Emiatt sok üzleti találkozóm is van és főleg idősebb férfiak irányából érzem néha hogy lenézőek velem vagy hogy nem vesznek komolyan, mintha dísznek lennék ott néha.. szerencsére nem mind ilyen..
Ez azért van mert nő vagyok? Vagy mert fiatal? Engem mindig felidegesít ha ilyen van, hogy lehet ezt jól kezelni? Ti éreztetek már ilyet munkátok során?
Hmm. Nagy külömbség van aközött amit te érzel és ami valójában történik. Persze elképzelhető, hogy jól gondolod és tenyleg csak dísznek néznek. Van erre valami konkrét példa is? Mondjuk, hogy látványosan figyelmen kívűl hagynak, nem érdekli őket amit mondani szeretnél. Ha ezek jelen vannak akkor igen, levegőnek néznek és nem vesznek komolyan.
Ha ezek nincsenek jelen akkor viszont a problémát csak te érzed annak és valójában saját magadban kellene rendbetenned a dolgokat. Lehet nem érzed magad elégnek és a folytonos bizonyítási vágyad miatt nem vesznek komolyan. Nem ismerlek, nem mondhatok semmit biztosra. Csak tippelek. Lehet igazam van, lehet nincs.
Mit lehet ezek ellen tenni? Igazából semmit. Lehetsz te a leghatározottabb szakmailag toppon lévő nő. Ha egy olyan férfival találkozol aki elvből megveti a nőket akkor nem tudsz mit tenni mint lenyelni és továbblépni. Ettől függetlenül a határozottság, talpraesettség és az egészséges önbizalom remek alapod ad.
Inkább azért néznek ki mert fiatal vagy.
Férfi vagyok és időnként kapom öregektől az ívet, hogy a nagyapáim lehetnének ezért az lesz amit ők mondanak.
Ez nem egészen így működik ahogy elképzelik mert én vagyok a felettes és azt kell csinálni amire a megrendelés szól és nem azt amit ők szeretnének.
Amikor felhúznak próbálom akkor is nyugodt hangnemben elintézni a dolgokat, ha nagyon felhúznak kimegyek 10 perc sétára lenyugodni.
Pár havonta kiírod, nem fog változni.
Egyébként ott a kérdésben a válasz: "Nőként férfias szakmában"
Nem gyakran teszek fel kérdést így nincs sok saját kérdésem, most végigpörgettem vissza,nem találok ilyet egyáltalán.
A verzió hogy nem én voltam, B verzió hogy nem emlékszem, de akkor miért nem találom meg?
Van konkrét példa
Idősebb fazon újítani akar valamit, nyíltan megmondom hogy nem működőképes, letojja, első alkalommal probléma lesz belőle. De ő legalább utólag elnézést kért.
Vagy például volt már olyan is hogy valami javaslatot ami normális volt mondtam öltönyös delegációnak fel sem írták, pedig minden mást igen..
Olyan is volt már hogy állította X férfi hogy kizárt hogy ő hibázott, csak én ronthattam el, aztán mikor kiderült hogy ő volt némán hallgatott..
Az a baj fegyveres testületekkel is sokat érintkezünk, ők lehet alapból ilyen lenézőek, nem csak velem..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!