Most akkor mennyit keresnek a programozók?
30 éves vagyok, van gazdasági diplomám, de nagyon érdekel a webfejlesztés. Szeretnék elkezdeni tanulni HTML,CSS, JavaScript, React, PHP-t kezdésnek, de most ahogy látom itt amikor fejlesztői fizetésekről kérdeznek, ilyen br 2-300.000 forintokról beszélnek, és egyszerűen nem akarom elhinni hogy aki készségszinten használni tudja ezeket a nyelveket, ennyi fizetésért dolgozik. Sajnos nekem már nem fér bele hogy 1-2 évig is nettó 400-nál kevesebbet keressek. Nyilván tudom, hogy rengeteg meló, meg 2 év legalább mire eljutok arra a szintre hogy egyáltalán pályázhassak munkára, ezekkel tisztában vagyok (meg azzal is hogy egy diplomás informatikussal szemben kevés leszek mindig is).
Szóval ha párhuzamot vonunk a cikkekkel amiket évek óta nyomnak hogy mekkora fizetések vannak IT-ban, meg itt GYK-n a válaszadók fizetèseivel, melyik a reálisabb?
Tapasztalat nélküliek sokszor gombokért és üveggolyóért dolgoznak.
Akinek jól megy pár évente dupláz a fizuján és idővel millió fölött van a nettója.
#5 junior szinten is teljesen korrekt fizuk vannak, mar kis parszaz fos multiknal is brutto 700 korul indulnak a bersavok.
Kozszferaban meg kkv szinten nyilvan lehetnek hulladek fizetesek, de oda eleve nem megy kompetens ember.
Salary guidok késésben vannak ahogy #3 mondta. Ami logikus hiszen az előtte évi adatokból aggregálnak fizetéseket, most pedig az infláció miatt a bérek is nagyon sokat emelkedtek.
Ha valaki 300 nettókért dolgozik junior programozóként akkor az az illető balfék és váltson munkahelyet.
Most kb netto 400 de inkább 500 körül vannak a kezdő bérek.
1.5-2 milliókat meg seniorok keresnek
Vidéki emberke, angoltudás nélkül, felsőfokú szakképzés után, aki prog.hu-n és gyakorin kérdezgeti a javascript problémáit, és egy helyi KKV-nál dolgozik: minimálbérre bejelentve, zsebből kipótolva a 2-3-400 nettó évektől függően.
Nagyvárosi, angolul folyékonyan beszélő, legalább BSc-t végző, normális kapcsolati hálóval rendelkező, multinak dolgozó fejlesztő: tudástól és tapasztalattól függő kompenzációs csomag, ami medior szinttől már br 7 számjegyű.
Van a kettő között is bőven, és kivételek is alatta/felette. Általában aki benne van az egyik kategóriában, az a környezetében is hasonlókat lát, és nem hisz a másik tábornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!