Hogy oldjátok meg az állásinterjúkat, ha aktívan munkát kerestek? Nem fogy el nagyon hamar a maradék szabadság?
#4: "Én idén váltottam, júniusban voltam Korfun táppénz alatt (11 nap)"
Gratulálok, táppénzcsaló! Az hozzád hasonlók miatt van bizalmatlanság az alkalmazottak felé sok cégnél! Mégis mire nem elég az a 25-30 nap szabi, hogy nyaralni is táppénzen mégy, amiért ráadásul kevesebb pénzt is kapsz?!
"szétküldtem kb 20 céghez az önéletrajzomat"
Hát, ha 20 céghez kell szétküldened a CV-t, az mutatja, hogy nem lehetsz túl értékes a munkaerőpiacon...
Egyébként nem értem az egészet. Az a munkáltató, ahol 2022-ben nem online mennek az interjúk, az egy őskövület és nem is érdemes foglalkozni vele.
7-es, olyan kis cuki.
Ha valaki váltani akar, nyilván meg van az oka, talán nem korrektek vele a munkahelyen? Hagyjuk már ezt a dolgot, mindenki a saját érdekeit nézi.
Én is azt mondanám, ha nincs már szabid, menj el táppénzre. Az is jó stratégia, hogy kora reggel, vagy munkaidő után mész interjúra, de sajnos a legtöbb helyen ez nem kívánságműsor.
"Hát, ha 20 céghez kell szétküldened a CV-t, az mutatja, hogy nem lehetsz túl értékes a munkaerőpiacon..."
Vagy mondjuk rövid időn belül váltana, és szeretne válogatni az ajánlatok közül, nem feltétlenül egy kiszemelt céghez menne.
#8: De #4 nem ezt írta, hanem, hogy 11 nap táppénzt használt arra, hogy nyaralni menjen. Most komolyan: 5-7 nap szabi nyaralásra, 4-5 nap karácsonyra és még mindig marad 13-15 nap, amit el lehet szórni év közben.
Nem tudom, mire pocsékolják el az emberek a szabikat.
Én sokszor jártam úgy, hogy muszáj voltam novemberben céltalanul kivenni pár napot. Most is még 13 napom maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!