Miért baj ennyire sok cégnél a home office? Jobb ha táppénzen vagyok?
A covid alatt sok helyen kitalálták legyen home office, de ahogy elült ez a covid mánia sok helyen újra vissza kellett menni. Nincs is ezzel baj, én szeretek bejárni.
Viszont van egy 5 éves óvodás fiam, aki sokat beteg.
Más gyerekekhez képest viszonyleg keveset, de sajnos mindenféle tüszentéssel köhögéssel már ferdén néznek az oviban.
Havi 1 hét tuti van, mikor beteg.
Mostanában beszóltak a munkahelyemen (a HR) hogy ezeket a home officeokat fejezzem be mert a céges policy nem engedi. Be kell járni..
Nyilván ha beteg a gyerek és nem engedik óvodába menni nem tudok bemenni.
Eddig ilyenkor home officeban voltam ahol maximálisan elvégeztem a munkám, a beosztottaimnak is jobb, mert nem kell helyettem dolgozni, én amit nekem kell mindent megcsináltam, sőt néha többet is mert jobban odaülsz este is a laptop elé vagy akármi...
Erre most kitalálták hogy ne legyen home office, ha beteg a gyerek menjek táppénzre majd. De ez miért jobb egy munkahelynek???
Én kevesebb pénzt kapok, a kollegáim meg dolgozhatnak helyettem. Ki nyer ezen? A főnököm és még az ő főnöke (tehát kettővel felettemi felsővezető) is szintén az én pártomon áll nekik is jobb lenne a home office, de a HR meg a policy azt mondja hogy így van és kész.
Miért jobb ez egy cégnek? Nem tudom megérteni
Én váltanék a helyedben munkát.
Lehet válogatni a helyek közül, ahol teljesen alap a ho és nem szarrágóskodnak azon, hogy honnan és mikor végzed el a munkádat, hanem az eredményeidet nézik.
Ez így elég stresszes a te esetedben.
Ez így van..stresszel ez.
Pedig hihetetlen ezek után de tök rugalmas cég amúgy, teljesen elnézőek sok mindennel, nem kell ebédszünetet sem ledolgozni, nincs túlóra, szabad a hétvége, nagyon jó a légkör, támogatóak, tanfolyamokat kifizetik ha akarsz menni valamire. Mindent biztosítanak, heti 2 gyümölcsnap, ingyen reggeli, ingyen kávé, ingyen kóla/energiaital/akármi ha nem kávézol minden nap. Múltor szóltam hogy a céges telom kicsit régi már, 2 nap múlva hozták a 200 ezres új telefont, lecseréltettem a laptopom újra, a régit ráadásul megtarthattam, odaadták ingyen privátnak. Csak tavaly 3 havi prémiumot kaptam pluszba meg 2 béremelés volt az elmúlt 12 hónapban. Fizetésem is elég jó. Sose érek be 8-ra , azert se szolt soha senki, hogy minden nap 8.30ra esek be.
Szóval azert kicsit kételkedek,hogy lenne e jobb. Legalábbis azok után amit hallok.
Ez az egy amin most probléma van.
Jaj hagyjuk már, a home office ma már nem juttatás irodai munkakörben, hanem alap. Legalább heti 2 nap mindenképp, de indokolt esetben nem csinálnak ügyet belőle a legtöbb helyen.
Van pár ismerősöm irodai munkakörben, a hrestől a mérnökön át az aktatologatóig. Mindenhol alap a rugalmas, minimum hibrid munkavégzés, a legtöbb helyen a teljes home office főleg indokolt esetben.
Döntsd el, hogy a gyümölcsök meg a reggeli a fontos, amit ha otthon vagy, amúgy sem tudsz élvezni, vagy az, hogy otthon maradj. Ha meg annyira jó a fizetés, akkor rajta, fizess bébiszittert aztán probléma megoldva.
Itt azt mondták heti 1 nap engedélyezett jelenleg hivatalosan a a HR kódex szerint...
Nem a magyarok találták ki, hanem az anyacég Amerikában, nekik ezt kell követni az egész világon.
Mint írtam a főnökeimet se érdekelné ha home officeban lennék
Elég hülye helyzet..
Ez van..
Egyelőre nem tudok mit tenni, fura helyzet, de emiatt nem terveztem felmondani azonnal amúgy. Amíg nem beteg a gyerek amúgy sem téma a dolog..bízok benne hogy nem lesz az annyira mostmár, 2 éve jár közösségbe , azért elég sokat volt már eddig..állítólag egyre erősödnek
A bébiszitter opció, ki is tudnám fizetni, szóval tény hogy ez is szóba jöhet, bár nem tudom beteg gyereket vállalnak e/ akarnám e betegen másra hagyni..akkor már a kiveszem az egy nap home officet amit lehet és maradék 4 nap táppénz lehet jobb mert igaz arra a 4 napra arányosan kevesebb pénzt kapok, de kevesebb szerinem, amit a táppénzen bukok, mint 4 nap babysitter és akkor mégis én vagyok vele..
De majd kiderül mi lesz ha aktuális lesz a dolog, valóban stresszelek rajta, de az sem igaz hogy mindenhol lehet csak úgy ho, mert újabban pont minenhonna ezt hallom hogy már nem, pl sógornőmnek is aki évek óta állandóan home officeban voltak hetekig, már csak heti 2 nap lehet és azt mondták nekik is hogy valszeg hamarosan ez se lesz, be kell járnia..
Szóval a kockázat is benne van, hogy feladok egy jó munkahelyet a home office miatt aztán meg azt mondják ott is hogy megszüntetjük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!