Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért baj ennyire sok cégnél...

Miért baj ennyire sok cégnél a home office? Jobb ha táppénzen vagyok?

Figyelt kérdés

A covid alatt sok helyen kitalálták legyen home office, de ahogy elült ez a covid mánia sok helyen újra vissza kellett menni. Nincs is ezzel baj, én szeretek bejárni.

Viszont van egy 5 éves óvodás fiam, aki sokat beteg.

Más gyerekekhez képest viszonyleg keveset, de sajnos mindenféle tüszentéssel köhögéssel már ferdén néznek az oviban.

Havi 1 hét tuti van, mikor beteg.

Mostanában beszóltak a munkahelyemen (a HR) hogy ezeket a home officeokat fejezzem be mert a céges policy nem engedi. Be kell járni..

Nyilván ha beteg a gyerek és nem engedik óvodába menni nem tudok bemenni.

Eddig ilyenkor home officeban voltam ahol maximálisan elvégeztem a munkám, a beosztottaimnak is jobb, mert nem kell helyettem dolgozni, én amit nekem kell mindent megcsináltam, sőt néha többet is mert jobban odaülsz este is a laptop elé vagy akármi...

Erre most kitalálták hogy ne legyen home office, ha beteg a gyerek menjek táppénzre majd. De ez miért jobb egy munkahelynek???

Én kevesebb pénzt kapok, a kollegáim meg dolgozhatnak helyettem. Ki nyer ezen? A főnököm és még az ő főnöke (tehát kettővel felettemi felsővezető) is szintén az én pártomon áll nekik is jobb lenne a home office, de a HR meg a policy azt mondja hogy így van és kész.

Miért jobb ez egy cégnek? Nem tudom megérteni

2022. aug. 21. 20:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sehova nem vezettük fel. Persze ezzel a főnök vállalt egy kis rizikót, mert ha esetleg ellenőrzés van, és nincs ott az ember, akkor megütheti a bokáját.

Ne költs ilyenekre, nem használ, csak lehúzás. Sajnos minden gyerek átesik ezen, az enyémek is folyton betegek voltak, pedig iszonyú sokféle vitamint, meg csodaszert vettem én is. Utólag kár volt rájuk pénzt költeni.

2022. aug. 22. 00:16
 12/25 A kérdező kommentje:
Ha erre gondolsz ez is érdekes mert kártyahúzós rendszer van, ott azonnal kibukik ha egy hétig nem húztam de jelenlétin ott vagyok.. :/
2022. aug. 22. 00:17
 13/25 A kérdező kommentje:
Sajnos hó végi számfejtésnél megnézik a kártyarendszert is és összevetik a jelenlétivel
2022. aug. 22. 00:19
 14/25 A kérdező kommentje:
Persze odaadhatom a kártyám valakinek aki lehuzgalja reggel meg delutan, de már ez nekem is hardcore, ilyenben én sem szeretnék már részt venni.
2022. aug. 22. 00:20
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A munkahelyed nyer vele, mert kevesebb fizut kell így adniuk. Amúgy én váltanék.
2022. aug. 22. 05:36
 16/25 A kérdező kommentje:
Miért kevesebb, ha bejárok? Nem értem
2022. aug. 22. 06:54
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Valts munkahelyet, ennel sokkal tobb sokkal jobb van
2022. aug. 22. 07:04
 18/25 anonim ***** válasza:
87%
Naivan teszem fel a kérdést: covid előtt, mikor senkiben fel sem merült, hogy egyáltalán otthon maradj, hogyan oldottad meg mégis?
2022. aug. 22. 07:21
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
18-as: éppen azt írta a kérdezö, hogy elötte betegszabadságra kellett mennie a gyerekkel és másoknak kellett az ö munkáját elvégezni
2022. aug. 22. 08:11
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen :) így van :)

Épp ez a lényeg, ha végre van opció ami mindenkinek jó nem értem mi a gond vele..

2022. aug. 22. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!