Miért baj ennyire sok cégnél a home office? Jobb ha táppénzen vagyok?
A covid alatt sok helyen kitalálták legyen home office, de ahogy elült ez a covid mánia sok helyen újra vissza kellett menni. Nincs is ezzel baj, én szeretek bejárni.
Viszont van egy 5 éves óvodás fiam, aki sokat beteg.
Más gyerekekhez képest viszonyleg keveset, de sajnos mindenféle tüszentéssel köhögéssel már ferdén néznek az oviban.
Havi 1 hét tuti van, mikor beteg.
Mostanában beszóltak a munkahelyemen (a HR) hogy ezeket a home officeokat fejezzem be mert a céges policy nem engedi. Be kell járni..
Nyilván ha beteg a gyerek és nem engedik óvodába menni nem tudok bemenni.
Eddig ilyenkor home officeban voltam ahol maximálisan elvégeztem a munkám, a beosztottaimnak is jobb, mert nem kell helyettem dolgozni, én amit nekem kell mindent megcsináltam, sőt néha többet is mert jobban odaülsz este is a laptop elé vagy akármi...
Erre most kitalálták hogy ne legyen home office, ha beteg a gyerek menjek táppénzre majd. De ez miért jobb egy munkahelynek???
Én kevesebb pénzt kapok, a kollegáim meg dolgozhatnak helyettem. Ki nyer ezen? A főnököm és még az ő főnöke (tehát kettővel felettemi felsővezető) is szintén az én pártomon áll nekik is jobb lenne a home office, de a HR meg a policy azt mondja hogy így van és kész.
Miért jobb ez egy cégnek? Nem tudom megérteni
Megbeszéltem, dühíti a helyzet, ő sem érti, nem tud mit tenni.
Inkább csak kíváncsi lennék, hogy van e aki érti miért jobb így egy cégnek.
Más munkahelyen is ugyanezt hallottam mostanában, hogy már nem engedi home officeba bármi van.
Azt hittem az elmúlt évek kicsit változtattak a cégek meglátásain.
Azt értem, csak azt nem, hogy miért.
A cégnek megéri. Nem betegszabadságon, táppénzen vagy, tehát dolgozol.
Nem kell helyettesíteni.
Arra a napra benzint se kell fizetni.
Nem fogyasztod ott a vizet, áramot, klotyópapírt, szappant, kávét.
Sok helyen úgy van, hogy a cafeteria se jár azokra a napokra ha nem vagy ott, ezen is spórol.
Sok helyen meg még ki is használják, akár este 18-kor is megkérnek hogy ülj már oda úgyis ott a laptop..
Nálunk is hasonló a helyzet. Korábban minden gond nélkül ment a HO, mostanában változtattak a hozzáálláson, legyen legalább 1 nap amikor mindenki bejár "csapatépítés" miatt.
Szerintem a dolog hátterében az áll, hogy a menedzsereknek egyébként is be kell járni a sok megbeszélés miatt, és szeretik ellenőrizni, látni a munkatársakat. Illetve ezzel a módszerrel próbálnak kiépíteni egy légkört, hogy a "csapat" miatt ne hagyja el valaki a céget - még ha a feladat, bér, stb egyébként rossz.
Számomra is ellenszenves ez a hozzáállás, mert ha a munkavégzés indokolja: oké be kell menni, nem kérdés. De csak azért bemenni, mert valaki azt akarja bentről dolgozz... Teljesen értelmetlen.
Nálunk úgy van, hogyha beteg vagy, akkor senki nem csinálja meg a munkád. Mikor visszamész, csinálhatod meg túlórában. Tehát többet dolgozol, kevesebb pénzt kapsz, ők ezzel nagyon jól jártak.
Egyébként nálunk is próbálkoztak ezzel, de én közöltem, hogy oké, elmegyek táppénzre, de a laptopot haza sem viszem! Nem fogok táppénz alatt dolgozni, mert persze azt gondolták, hogy azért a sürgősebb dolgokra majd ránézek. Utána meggondolta magát a főnök.
Amúgy nálunk ezeket a beteg gyerekes napokat teljesen fű alatt intézték, nem értem a HR-nek miért kell erről tudni? Én is azt gondolom, hogy a főnököddel kéne ezt megbeszélni, én nem tudom elképzelni, hogy nem tud ezzel mit kezdeni.
Nálunk sajnos muszáj, hogy megcsinálja más, mert olyan szakma ahol időre megy minden, azonnal is válaszolni kell stb szóval esélytelen tolni bármit is.
Egyelőre mondjuk nincs gond, most 2 hónapja nem volt beteg de most kevés is a gyerek, ősszel nem tudom mi lesz. Adom neki a Forever Kidst, de az sem jelent semmit.
Fű alatt? Mire gondolsz? Hogy nem vezeti fel sehova pl? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!