Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sürgősen segítségre van...

Sürgősen segítségre van szükségem.!? Táppénzen vagyok 3hónapja. A cégnél ahol dolgozom azt mondták közös megegyezéssel felmondják a szerződést.

Figyelt kérdés
Próbáljak velük beszèlni? Hátha sikerülne meggyőznöm őket?Vagy nincs értelme?Jár munkanèlküli?Táppènz alatt felmondható a szerződés? Határozatlan időre vagyok/voltam felvéve.
2016. nov. 29. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

közössel akkor mondják fel ha te is belemész.

Ha nem mész bele, akkor nekik kell felmondani, lényegében egyoldalúan. Ekkor azért megillet némi jog, pl felmondási idő, végkielégítés (attól függ mióta vagy ott)..

Közös megegyezésnél csak az jár amiben megegyeztek és leírjátok.

2016. nov. 29. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Annyival kiegészíteném az első válaszolót, hogy ha nem közös megegyezés lesz, hanem felmondás, akkor felmondhatnak, de a felmondási idő csak akkor indul ha újból keresőképes leszel.
2016. nov. 29. 23:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem hinném hogy bármi térítést is kapnék.1éve vagyok december 1óta bejelentve előtte is a cégnèl voltam.Azt mondták miest meggyógyulok oda vissza mehetek.Nem hinném itt igazából azért mondják fel a szerződést mert tp.vagyok.Karácsony előtt szoltak adni a dolgózoknak pénzbeli jutattást de így most ettől is elesek.
2016. nov. 30. 08:17
 4/6 anonim ***** válasza:

"1éve vagyok december 1óta bejelentve előtte is a cégnèl voltam."

Ezt magyarázd meg...

2016. dec. 1. 09:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Előtte netes napi bejelentèssel/ alkalmi/.Règen ez volt a kiskönyves munkaviszony.De nem mondták fel a munkaviszonyt maradok a cègnèl :).
2016. dec. 1. 12:52
 6/6 anonim ***** válasza:
A közös megegyezés és a felmondás az két külön dolog. Ha ők akarnak felmondani,akkor mondjanak fel, és fizessék ki a végkielégítést,ahogy a törvényben van. Közös megegyezéssel rosszabbul jársz, mert nem jár végkielégítés. De adhatnak jutalmat, nekem adtak.
2017. jan. 16. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!