Mit csináljak, ha megbuktam az egyetemen? Egyszerűen nem tudom mihez kezdjek magammal. Sehova se vesznek fel.
23 vagyok. Utálom ezt a helyzetet, amibe kerültem. Az unokatestvéreim egytől egyik sikeresek, én meg semmi. Küldöm az önéletrajzomat, de még sehova se vettek fel dolgozni, pedig szeretnék.
Néha vízbe akarom folytani akarom folytani magam, annyira gáznak érzem ezt az egészet.
Ne másokhoz mérd magad, hanem azzal foglalkozz, hogy az előtted álló problémát megoldd. Keress egy akármilyen ideiglenes munkát (bolti eladó, raktáros, akármi), aztán mellette keress másikat, ami szimpatikusabb.
Járj nyitott szemmel és keresd a lehetőségeket. Mozdulj ki, járd a környéket, beszélj emberekkel, ne csak otthon ülj és az életrajzokat küldözgesd! Egy csomó boltban, cégnél keresnek embert és nem minden állást hirdetenek meg, viszont egy csomó helyen ki vannak írva ezek az állások. Ezeknek nézz utána. Lehet, hogy elsőre vacak állást találsz, de az is több a semminél, kezdésnek jó.
Rendszert kell vinni az életedbe, ki kell mozdulni, hogy ne csak otthon ülj és az önsajnálatban tapicskolj. Menj el minden nap sétálni, vásárolni, akár a szomszéd néninek is vásárolj be.
Egyébként meg beszélgess az unokatesókkal, rokonokkal is, hátha valaki be tud téged ajánlani valahova. A legtöbb jó állás lehetőségről úgy lehet hallani, hogy barátok, rokonok, ismerősök szólnak neked, hogy ott egy jó hely, menj oda, sőt még ott is szólhatnak egy-két jó szót az érdekedben, hogy inkább téged vegyenek fel egy ismeretlen helyett.
Új és pláne hasznos dolgokat tanulni mindig érdemes. Viszont ha egyik egyetem után egy másikra jelentkezel, az könnyen lehet, hogy csak elodázza a döntést, hogy kilépj az iskolából és dolgozni kezdj. Ha sosem lépés meg, hogy elkezdj dolgozni, akkor újabb 3-4 év után akár újra ugyanezen a problémán tépelődhetsz és akár újra ugyanezt a megoldást találhatod rá, hogy újra inkább az iskolapadban maradsz. Elég sokan vannak, akik egyik iskola után a másikat halmozzák és sosem mernek kilépni a munka világába.
Persze te tudod, akár jó döntés is lehet. Csak nagyon nem mindegy, hogyan csinálod és miért…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!