Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha megállapodok egy főnökkel,...

Ha megállapodok egy főnökkel, hogy X szerződésen kívüli melót elvégzek neki fix díjért, akkor megtagadhatja a kifizetést mert „túl hamar“ végeztem?

Figyelt kérdés

Abban állapodtunk meg X meló készen lesz. Készen lett.

De a főnök úgy gondolta csak ő tudja miért, hogy ez egy egész napos meló. Ő biztos tudja aki még az életben nem csinálta (én meg 20 éve ezt csinálom).

Hát nem egész nap lett csak 3 óra, laza meló reggelivel együtt.

A főnök szerint túl hamar végeztem és bár a munka kifogástalan (ő mondja nem én), de ő 3 órára nem fizeti meg a kialkudott összeget. Mert ő úgy gondolta ez egy napos lesz.

De most mi a cég az egy napos ánuszvakarás vagy a jó munka?

Etikus???

2022. aug. 15. 09:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerződés és számla nélkül az, amúgy meg nem.
2022. aug. 15. 09:22
 2/8 A kérdező kommentje:

mindegy nálam van a flex a fúró stb ezek bőven többet érnek mint a pénz amit ígér, ha nem fizet, akkor ezek maradnak is nálam.

Fizetni fog.

2022. aug. 15. 09:23
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Hivatkozz arra, hogy fix munkadíjban állapodtatok meg, nem órabérben. Remélhetőleg enged a későbbi jó kapcsolat érdekében. Ha nem, akkor elgondolkodtató a továbbiakra, hogy érdemes-e itt maradnod hosszú távon
2022. aug. 15. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem etikus a kialkudott bér ki nem fizetése. Viszont a szerszámok eltulajdonítása sem etikus.

Legközelebb ne vállald el a főnök által kínált maszek munkát. Nyugodtan az orra alá dörgölheted, hogy a kialkudott bért nem fizette ki és most már tudod mennyit ér az adott szava (lehetőleg úgy hogy más is hallja).

2022. aug. 15. 10:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha nincs semmilyen szerződés, akkor megtagadhatja (lásd most), ugyanakkor nem etikus, mert megállapodtatok valamiben. Szavahihetőség innentől kezdve 0.
2022. aug. 15. 11:20
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

Ha úgy nézzük kifozette, csak nem pénzben hanem szerszámban. Én lelkiismeretfurdalás nélkül behúznám a cuccokat.

Minden esetre vedd tanulópénznek a főni megbízhatóságával kapcsolatban!

2022. aug. 15. 13:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Mivel fix díjban állapodtatok meg és nem órabérben X óra munkára, így mindegy hogy te 1 óra alatt vagy 40 óra alatt végezted el, ahhoz se lenne semmi köze, ha megbíztál volna egy csövest, hogy végezze el helyetted a melót.
2022. aug. 15. 18:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Ebben az a vicces, hogy a gyorsaság is egy pozitívum és azzal, hogy az elvárásoknál gyorsabban csináltad meg, úgy hogy továbbra is kifogásolhatatlan a munka sokkal jobban teljesítettél és még jobban megérdemled a megbeszélt összeget.
2022. aug. 16. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!