Ha megállapodok egy főnökkel, hogy X szerződésen kívüli melót elvégzek neki fix díjért, akkor megtagadhatja a kifizetést mert „túl hamar“ végeztem?
Abban állapodtunk meg X meló készen lesz. Készen lett.
De a főnök úgy gondolta csak ő tudja miért, hogy ez egy egész napos meló. Ő biztos tudja aki még az életben nem csinálta (én meg 20 éve ezt csinálom).
Hát nem egész nap lett csak 3 óra, laza meló reggelivel együtt.
A főnök szerint túl hamar végeztem és bár a munka kifogástalan (ő mondja nem én), de ő 3 órára nem fizeti meg a kialkudott összeget. Mert ő úgy gondolta ez egy napos lesz.
De most mi a cég az egy napos ánuszvakarás vagy a jó munka?
Etikus???
mindegy nálam van a flex a fúró stb ezek bőven többet érnek mint a pénz amit ígér, ha nem fizet, akkor ezek maradnak is nálam.
Fizetni fog.
Nem etikus a kialkudott bér ki nem fizetése. Viszont a szerszámok eltulajdonítása sem etikus.
Legközelebb ne vállald el a főnök által kínált maszek munkát. Nyugodtan az orra alá dörgölheted, hogy a kialkudott bért nem fizette ki és most már tudod mennyit ér az adott szava (lehetőleg úgy hogy más is hallja).
Ha úgy nézzük kifozette, csak nem pénzben hanem szerszámban. Én lelkiismeretfurdalás nélkül behúznám a cuccokat.
Minden esetre vedd tanulópénznek a főni megbízhatóságával kapcsolatban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!