Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidő alatt ha felmondok a...

Próbaidő alatt ha felmondok a főnök megtagadhatja azt, hogy nem adja meg az utolsó fizetésemet, holott az adott hónapot ledolgoztam?

Figyelt kérdés
Egy szállodában dolgozok, de se szabadidőm se semmi. A kollégák kibeszélnek engem a hátam mögött, a főnököm meg csak hajt engemet ezerrel. Ebben a hónapban fog lejárni a próbaidőm és most szeretnék innen szabadulni mivel idegileg nem bírom se a társaságot, se azt, hogy egy szabadnapom sincs, csak papíron létezik. Viszont azt mondta a főnököm, hogy ha felmerek mondani ne számítsak arra, hogy megkapom a júliusi fizetésemet... Tehet ilyet?
2020. aug. 1. 08:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Be vagy jelentve? Van szerződésed?
2020. aug. 1. 08:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Van szerződésed akkor ilyet nem tehet.

Nen azért de neken ilyet mondott volna azonnal felmondtam volna és otthagytam volna.

2020. aug. 1. 09:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen van szerződésem és be vagyok jelentve.
2020. aug. 1. 09:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem teheti meg.
2020. aug. 1. 09:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak próbálja meg, lehet perelni.
2020. aug. 1. 10:55
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

Ha ilyet mondott, akkor valszeg be sem vagy jelentve teljes bérre.

Ha ez igaz, akkor már mennék táppénre, miután 10-e körül megkaptam az előző havi fizut.

Szabadnapod sincs, ez is már a trükközés kategória. Tuti, hogy korrupt, csaló vállalkozó, akinél várhatod a pénzed.

Ha nincs szabadnapod, akkor simán 600 körül lenne a bruttód, ha nem több, ennyi nap munkanap után, amit kétlek, hogy teljes bérre, bejelentve fizetne. Tuti, hogy át fog verni. Aljas vállalkozó.

Azért, rebesgesd meg neki a navot, munkaügyi főfelügyelőséget a következő 10 évben (mint jelentést).

2020. aug. 1. 11:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Még viccnek is rossz ha tényleg ezt mondta.

Szerintem azonnal tisztázd vele, és mondj fel. Ha jól tudom 5 munkanapon belül kötelesek napra pontosan kifizetni a béredet. De lehetőleg a munka végeztével, vagy kezdésével mondj fel írásban 2 példány aláíratod vele.

És keresel másik korrekt helyet.

2020. aug. 1. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha van a munkáltató által aláírt szerződésed, akkor köti Őt is a Munka Törvénykönyve. Tök mindegy, hogy mit mondott, a ledolgozott időre bérezés jár!

Ha nem fizet ki rendesen, a kormányhivatalokban találhatod a munkaügyi felügyelőséget. Ők az illetékes hatóság ilyen ügyekben. Ott kell panaszt tenni, majd ők nyomást gyakorolnak a cégre, hogy visszamenőleg rendezze a béredet.

2020. aug. 1. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden végigdolgozott napra jár a fizetésed!
2020. aug. 1. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!