Próbaidő alatt ha felmondok a főnök megtagadhatja azt, hogy nem adja meg az utolsó fizetésemet, holott az adott hónapot ledolgoztam?
Van szerződésed akkor ilyet nem tehet.
Nen azért de neken ilyet mondott volna azonnal felmondtam volna és otthagytam volna.
Ha ilyet mondott, akkor valszeg be sem vagy jelentve teljes bérre.
Ha ez igaz, akkor már mennék táppénre, miután 10-e körül megkaptam az előző havi fizut.
Szabadnapod sincs, ez is már a trükközés kategória. Tuti, hogy korrupt, csaló vállalkozó, akinél várhatod a pénzed.
Ha nincs szabadnapod, akkor simán 600 körül lenne a bruttód, ha nem több, ennyi nap munkanap után, amit kétlek, hogy teljes bérre, bejelentve fizetne. Tuti, hogy át fog verni. Aljas vállalkozó.
Azért, rebesgesd meg neki a navot, munkaügyi főfelügyelőséget a következő 10 évben (mint jelentést).
Még viccnek is rossz ha tényleg ezt mondta.
Szerintem azonnal tisztázd vele, és mondj fel. Ha jól tudom 5 munkanapon belül kötelesek napra pontosan kifizetni a béredet. De lehetőleg a munka végeztével, vagy kezdésével mondj fel írásban 2 példány aláíratod vele.
És keresel másik korrekt helyet.
Ha van a munkáltató által aláírt szerződésed, akkor köti Őt is a Munka Törvénykönyve. Tök mindegy, hogy mit mondott, a ledolgozott időre bérezés jár!
Ha nem fizet ki rendesen, a kormányhivatalokban találhatod a munkaügyi felügyelőséget. Ők az illetékes hatóság ilyen ügyekben. Ott kell panaszt tenni, majd ők nyomást gyakorolnak a cégre, hogy visszamenőleg rendezze a béredet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!