Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szólsz hogy erre panaszkod...

Mit szólsz hogy erre panaszkodnak a magyar munkaadók?

Figyelt kérdés

a szellemi munkavállalókat alkalmazó cégek arra panaszkodnak a várható rezsi növekedés ellenére sokan továbbra is homeoffice-t választják a csapatmunka, a cégkultúrával való azonosulás és az innováció helyett

Forrás: Világgazdaság.hu

2022. aug. 13. 20:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
34%

#7: Persze, rövid távon lehet így nézni, és nem tudomást venni róla. Nem véletlenül írtam, hogy "egyelőre nem igazán beszélünk" róla.

2022. aug. 13. 21:47
 12/24 anonim ***** válasza:
40%
az a baj, hogy a céges kultúrával való azonosulás nem jelenti azt, hogy nem fognak a nyakadba rakni egy interimet, annak ellenére, hogy másfél évvel ezelőtt a staff dialog megbeszélésen ezirányú terveidet támogatták
2022. aug. 13. 21:53
 13/24 anonim ***** válasza:
84%

Még egyszer: ez a munkáltató baja, leszarom. Én többet teljesítsék HO-ban mint anno. A munkáltató baja, ha még egy kötődésű ponttal kevesebb. Értem, hogy aki fontoskodás/dumálás/seggnyalás vonalon akart előrejutni annak ez nehezebb pálya. Ez van.

2022. aug. 13. 22:03
 14/24 anonim ***** válasza:
12%

#13: Nem, nem érted. De nem is kell ezek után.

2022. aug. 13. 22:15
 15/24 anonim ***** válasza:
56%
Nem értem miért panaszkodnak erre. A cég diktálja a játékszabályokat. Ha nekik ideálisabb a személyes jelenlét, miért opció a home office?
2022. aug. 13. 22:36
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
Az előző főnököm sem nézte jó szemmel a homeofficet. Váltottam is rövid úton.
2022. aug. 13. 23:47
 17/24 anonim ***** válasza:
54%
15-ös. A férjem egy nagy cégnél dolgozik. A Covid után minden irodai dolgozó visszakullogott az irodába. Egyedül az IT osztályon mondta egyöntetűen mindenki, hogy ők aztán nem mennek vissza. Ha nincs HO, akkor felmondanak. Az összes fejlesztőt egyszerre elveszíteni... Természetesen maradhattak home officeban.
2022. aug. 14. 04:55
 18/24 anonim ***** válasza:
73%

Én eddig sem menten otthoni munkára, ezután meg pláne nem fogok.

Amíg a munkahelyemen dolgozom, otthon nem fűtök, tehát nem fogy a gáz. Mellette a villany sem, és a víz sem.

Én azért nem dolgozom otthonról, hogy a cégnek jót tegyek. Még akkor sem, ha valamivel anyagilag hozzájárul a többletfogyasztáshoz. Ugyanis nem óhajtok miattuk átesni fogyasztásban a ló másik oldalára, hogy dupla, vagy akár 7-szeres áron fizessek díjat miattuk.

Nekem annyit nem ér. Még akkor sem érne, ha agyonkeresném magam.

A munkáltató dolga biztosítani a munkavégzés eszközeit, feltételeit. Hát tegye is meg. Én szívesen felkelek reggel 4-kor, hogy elinduljak dolgozni. Eddig sem haltam bele, ezután sem fogok.

Akkor más lenne a szitu, ha nem munkaviszonyban dolgoznék. De akkor nyilván a többletköltségem belekalkulálnám a megbízási vagy vállalkozói díjamba. :)

2022. aug. 14. 06:44
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

A cég ahol dolgozom hibridre váltott márciusban. Valamit magyaráztak is, hogy milyen jófejek, hogy csak kétszer kell bejárni és nem háromszor :D Én itt ősszel kezdtem, akkor heti egy volt a bejárás, majd novemberben sok volt a fertőzött és mehettem teljes home officera. Az előző munkahelyemen nem tehettem meg, ott be kellett járni mindennap. Úgyhogy én kifejezetten örültem a teljes HO nak és sajnáltam, hogy most vissza kell járni.

Én komolyan el is gondolkoztam azon, hogy váltok, mert nekem a HO az ideális. Nem kell utazni (ha irodában vagyok akkor 5:45-kor kelek, 7:30-ra beérek, mert ugyan 8-kor kezdődik a munkaidő, de nincs külön helye senkinek így időben kell érkezni, hogy jó helyen ülj, aztán 17:45 körül hazaérek, de ha rossz a forgalom, később), vinni kell a céges laptopot, mert a covid első hullámában kidobták az összes asztali gépet, elég nehéz, meg akkor oda meg kell oldani a kaját, sokkal fáradtabb vagyok... Ha itthon vagyok, akkor csak 15 perccel munka előtt szól az ébresztő, tudok enni friss ebédet, a párommal lenni (szintén HO), kicsit többet szünetelni, 16:30-kor kikapcsolom a gépet és ott az egész napom, stb. De egyelőre nem váltok, mert már belejöttem a munkába, jófejek a többiek. Most megint sok a fertőzött, lehet, hogy ősszel megint teljes HO lesz, én nagyon nem bánnám.

Az meg nem érdekel ki mire panaszkodik, csak nehogy 2-nél többet kelljen bejárnom, mert akkor felmondok.

2022. aug. 14. 08:09
 20/24 anonim ***** válasza:
84%

15: azért, mert a munkavállalók tetemes része számára ELVÁRÁS lett a home office, és ha nincs rá lehetőség, nem fogadják el az ajánlatot, illetve a meglévők váltanak home officeos helyre. És hát igazuk van amúgy, kényelmesebb, sokkal több ideje marad az embernek a magánéletére az utazás kiesésével, nem kell gyökér kollégákkal jópofizni, nincs bejárási költség, főzéssel kevesebbet költünk kajára stb. Néhány extrán szociális alkat hiányolja a bejárást, ők majd keresnek olyan munkahelyet, ahol be kell/lehet menni, de a többségnek rohadtul nem hiányzik.

Egyébként cuki ez a céges morál, meg csapat, meg stb. duma, de a valóság úgy néz ki, hogy baromi kevés munkahely van, ahol tényleg jó a csapat, a morál, és tényleg építő a bejárás. A legtöbb helyen az van, hogy olyan emberek vannak összekényszerítve, akik amúgy szóba se állnának egymással, van pár seggfej, aki mindenkinek megkeseríti a napjait, és marha szar a légkör. Nem, ettől baromira nem fog az ember jobban kötődni a céghez, sőt, sokszor inkább ösztönzi a váltást.

Igenis sok munkakörben elavult ez a bejárósdi, a munkáltatóknak is el kell szépen fogadni, hogy más világ van. Vagyis lehet küzdeni ellene, csak el fogják veszíteni a tényleg értékes munkaerő nagy részét.

9,5 éve dolgozom amúgy itthonról, ebből 3 éve teljesen egyedül, vállalkozóként, én imádom. Még mikor alkalmazott voltam, volt egy időszak, mikor úgy gondoltam, hogy bejárok az irodába hetente, csak hogy szocializálódjak (nálunk abszolút saját döntés volt ez), hát, marha gyorsan meguntam.

2022. aug. 14. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!