Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni ha szürkén...

Mit lehet tenni ha szürkén dolgoztatnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Véleményem szerint nem egy végtelenül ritka helyzet az, hogy a munkáltató ír valamit a munkaszerződésre, és feketén kp-ban oda adja a maradék pénzt egy boríték formájában.

Normálisnak tartom-e? Nem!

Friss diplomásként örültem neki, hogy el tudtam helyezkedni viszont egy olyan szituációba kerültem amit azóta megbántam....

A fizetésem egy részét feketén fizetik ki. Fizetik ki? Nem is értem miért vagyok még a cégnél....

Volt hogy 27.-én már többedjére szóltam, hogy jó lenne ha megkapnám végre a pénzt, mire megkaptam.

Rajtam kívül mindenkit rendesen kifizet... Engem meg általában kihagy...

Kérdeztem tőle, hogy nem elégedett a munkámmal, vagy most ilyenkor mivan? Annyit mondott, hogy csak elfelejti...

Azon gondolkodom, hogy felmondjak-e... Ti mit tennétek?

2022. aug. 10. 14:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Felmondasz
2022. aug. 10. 14:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért csinálja meg veled, mert hagyod. Ha nem akarsz a balekja lenni, hagyd faképnél - lehetőleg közvetlenül fizetés után.
2022. aug. 10. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi a búbánatért dolgozol még ott? Fel kell mondani és esetleg bejelenteni a szürke foglalkoztatást.
2022. aug. 10. 15:31
 4/8 anonim ***** válasza:
97%
Én nem kérdést írnék ki róla, hanem más munka után néznék. Ha meg ki akarja töltetni veled a felmondási időt úgy, hogy találtál új helyet, akkor említsd meg neki, hogy a NAV-ot eléggé érdekelné hogy mennek feléjük a dolgok.
2022. aug. 10. 15:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tovább kell állni.
2022. aug. 10. 16:02
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

Biztos vagy te abban hogy te akarsz felmondani és nem fordítva?

Némely helyeken így oldják meg diszkréten hogy elmenjen aki nem odavaló. Soha nem mondják a szemedbe hogy nincsnek megelégedve a munkáddal de olyan helyzetet teremtenek hogy te mondj fel.

2022. aug. 10. 16:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy nem érzed jól magad emiatt (gondolom más egyéb mellett) Innen el kell jönni! Többször jöttem el már olyan helyekről ahol nem voltam elégedett. Kivétel nélkül jó volt a váltás. (Csak persze másik hely, más problémák. De ez segített hozzá, hogy több váltáson keresztül végül az ideális helyet megtalájam)
2022. aug. 10. 16:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 8 órát dolgozom, de csak 4-re vagyok bejelentve. A teljes fizut kézbe kapom, legalábbis ha szólok, mert egyébként a kedves főnök "elfelejti"... Nem sokat tudok tenni, mert anno elfogadtam így. 3 hónapig még munkaszerződést sem kaptam, én szóltam hogy most már kérek. Megbántam.:( Mert ha nem lenne szerződés, bármikor leléphetnék, akár már holnap. Pedig gyakorlatilag nap mint nap ez a tervem.
2022. aug. 10. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!