Akik egyetem után teljesen más területen helyezkedtetek el, mint a végzettségük, hogyan dolgoztátok fel lelkileg? Hogy tudtál váltani?
Én esetemben ez a váltás könyvtárosi pályáról volt informatikába (de előtte máshol is dolgoztam néhány évig)
Igazából mindig is informatika érdekelt de akkoriban nem tudtam hogy nem csak programozáson keresztül vezet az út a szakmába, a járvány alatt viszont megnyílt egy lehetőség ingyenes informatikusi képzésre az Újratervezés programon keresztül, aminek keretein belül elvégeztem it bootcamp sulinak a manuális, majd pedig utána az automatizációs tesztelői képzését.
Hogy megérte-e? ha azt vesszük figyelembe hogy a képzés után kevesebb mint egy hónappal már kaptam ajánlatot és így juniorként is durván duplaannyit keresek mint amennyit a szakmámban kerestem volna bértábla szerint- nagyon is
Persze kellett hozzá elhatározás, rengeteg időbefektetés meg áldozathozás (szerencsére olyan helyzetben voltam hogy kivitelezhető volt számomra hogy a képzés alatt 100%-ban arra tudjak koncentrálni), de sikerült elérnem azt hogy végre "betegyem a lábamat az ajtón keresztül"
Azt persze hozzá kell tennem hogy sok szempontból nekem marha nagy mázlim volt ezzel, viszont csakis biztatni tudok másokat is hogy ha szeretnének (és van lehetőségük) váltani, akkor lépjék meg azt. Könnyű azt mondani hogy nem megy és megmaradni a biztonságos "ismert szar" helyzetben, de nem éri meg.
Mit kell ezen feldolgozni? 4 diplomám és 1 okj végzettségem van, egyiket sem használom. Amit csinálok ahhoz meg értek is.
Nem kell azt csinálni a hátralevő életedben, amit 18 évesen kigondoltál, pláne, ha szarul fizet
Óvodapedagógus vagyok, 3 év után hagytam ott. Nyilván anyagi okokból.
Szar volt, mert szeretem csinálni, sírtam. Sírtak a gyerekek, hogy miért megyek el, csalódott volt az intézmény, hogy elmegyek, mert nem nagyon lesz más helyettem, és persze próbálkoztak a szülők is...
Adminisztrációs állásban vagyok, jobb pénz (és kevesebb felelősség). Nem rossz hely, de nem ez volt az álmom.
Ha lenne normális bérrendezés visszamennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!