Fizetésed maximum hány százalékát költenéd el bejárásra?
Főleg, ha autóval utazol.
Ha keres valaki nettó 280at, a 40k üzemanyagköltség soknak számít?
Nekem egy kisautóm van, 4évszakos gumival, kötelező 60k/év, folyamatosan karban tartom, de benyel 8 lityót városban, az tuti.
Eladni biztos nem fogom, nagybevásárlást, egyéb dolgokat nehezen oldanék meg nélküle.
Csak más, ha fixen kell vele napi 40-50km-t menni, úgy azért mérlegel az ember.
Viszont igen, nem csak az elit budai kerületekből áll Bp, ott én is szívesen elbuszozgatok. Próbáljátok ki ezt pesterzsébeten, soroksáron..
283 ezer (1 éve) a nettóm. Előtte még kevesebb volt.
Kocsim soha nem volt ilyen fizetések mellett, a lakhatást fontosabbnak tartottam (elég volt azt is kinyögni), valószínűleg ezután sem lesz, így nincs üzemanyagra gondom. Megtanultam "cipekedni" a boltból. Még a fülemen is szatyor lóg. :) :D
Igen, van pár nap HO is, de ha nem lenne, akkor se járnék be autóval. 20 percet nyernék vele maximum egy nap, és akkor még a parkoló keresést bele se számítottam, illetve a kocsi amortizációját.
Nagyon nem éri meg autóval bejárni, bármennyit is keresel. Mivel nincs autóm, így 30 éves koromra (feleségemmel együtt, aki szintén IT-s), sikerült vennünk egy családi házat. Nem szórtuk el a pénzt ilyen dolgokra, hanem tudjuk mi a cél.
Grat a házhoz.
20 percért én se utaznék be autóval, de sok esetben tényleg 15 perc kocsival, ami bkvzva 40-50.
És ha dolgozol 8-9 órát, az a 1,5 óra plusz hatalmas veszteség a szabadidődből. Pláne úgy, hogy heti 5 nap.
Köszi!
Tudsz mondani egy ilyen esetet? Nem kell pontos cím, elég csak utcanevek.
Na meg az sem mindegy, mikor mész. Csúcsforgalomban (reggel 7 és 8 között), vagy azon kívül.
Na, pl. ilyen melót is néztem:
Újbudáról Újpestre, tömegközlekedésre 59 percet írt, kocsival 25 perc. PErsze ez csak úgy, ha olyan műszakban dolgozol, ami elkerüli a csúcsforgalmat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!