Fizetésed maximum hány százalékát költenéd el bejárásra?
Főleg, ha autóval utazol.
Ha keres valaki nettó 280at, a 40k üzemanyagköltség soknak számít?
20)
Xddd, persze, az föl se merül, hogy valakit esetleg a fizikai félelmen kívül más faktorok is befolyásolnak? Elég alul kell lenni a Maslow piramisban ehhez. A saját érzéseid vetíted maximum ki másokra :D
Nem az a gond a 4/6-al, hogy “para” (mondjuk kötöttek belém romák a reggeli csúcsban, csak úgy sportból, gondolom mert zakóingbe kell munkába járjak), hanem az, hogy frankón tele van Budapest hulladékával, és ez csak egyre rosszabb lesz.
Budapesten én nem gondolkodnék autóban, még 500e nettó mellett is csak hétvégente használnám.
Szerintem megfelelő a tömegközlekedés, nyilván a főváros peremkerületein vannak olyan helyek, ahol nem jöhet szóba a tömegközlekedés, de ott meg mérlegelni kell, hogy megéri-e egy autót fenntartani.
A költségek: maga a kocsi vételára, évente súlyadó (10e+), évente kötelező (fiatalok esetében ez lehet 100e+), üzemanyag, 2 évente műszaki (30e), rendszeres karbantartások én rászámolnék évente legalább egy 100e-et.
De egy biztos, ha autód van és csak lent áll csak a ház előtt, akkor is már bőven elvitte egy bérlet árát és akkor nem mentél még egy métert se.
Alapból se lakásom se rokonom úgyhogy albérletben lakom.
30 ezres utazási költségnél már inkább közelebb költözök.
Sokszor látom, hogy nálam jóval kevesebbet keresők költenek olyan dolgokra amit én a luxus kategóriába sorolok és nem veszek meg.
Például autó, ruha és hatalmas benzinköltség.
Így nem csoda, hogy sosincs pénzük semmire.
4/6 -os szerintem sem vészes.
24 es villamoshoz és 9 es buszhoz képest fényévekkel jobb.
Szerintem vegyél egy szerényebb autót és had szóljon. Figyeld meg, hogy azonnal kinyílik a világ, ha nem neked kell igazodni a menetrendhez.
Elmehetsz egy csomó helyre kikapcsolódni gyorsan, hamarabb beérsz munkába, rokonokhoz. Elmehetsz bútort venni úgy, hogy egy kis asztal miatt nem fizetsz ki 10k+ kiszállítási költséget, amit 2 héttel később hoznak ki.
"Okos" megoldás, ha valaki csak tömegközlekedik Budapesten, de ha nem a belvárosba akarsz menni, hanem egy külsőbb kerületből egy másikba az már önszivatás rendesen. Egy 55perces busz út autóval 20perc. Ha mész vidékre telekocsizhatsz is, ami egész jó buli szerintem.
Nem hiába kerül sokba egy autó, sok előnnyel jár.
"mennyi lehet az átlagos városi fogyasztása? 6.2-7l / 100km?"
Jó lesz az 9-10l-ek is, ha csúcsidőben araszolgat.
Ha dízel, akkor lesz meg a 6l, de az meg városi araszolgatásra használva később sokkal többe lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!