Egy székhelyváltás miatt tényleg kérhető bérkompenzáció? a megnövekedett utazási idő miatt?
Van ennek alapja? a cég egyoldalú döntéssel elköltözik. A dolgozó eddig negyed óra alatt beért mst ez egy óra lett, mert messze az új hely.
És a dolgozó azt mondja kedves drága főnök úr, ha már egyoldalú döntéssel költözik a cég (noha a munkaszerződés előírja a munkavégzés helyét utca házszám szinten, vagyis a költözés felrúgja a szerződést) szóval ha már költözik, oké, mennyivel fizetsz többet azért hogy én naponta 4x annyi idő alatt érek be?
Vagyis mennyit ér meg neked főnök hogy én az új helyen is dolgozód maradjak?
Ennek a felvetésnek-bérkompenzciónak lenne alapja?
", de ki fognak röhögni."
És mi van ha azt mondom hogy X kollega már meg is állapodott egy br 80.000-es emelésben a céggel emiatt?
Egyébként JOGI ÉRTELEMBEN AZ ÚJ HELYEN nem vagyok köteles felvenni a munkát, mert a szerződés a régi herlyre szól.
Így a cégnek ki kell engem rúgni, minden végkielégítés és egyéb feltétellel, hiszen ezh nem indok azonnali hatályú felmondásra (ők változtattak nem én)
jogiforum.hu
"Ha közelebb költözne akkor fizetés csökkentést kérnél?"
Már miért kérnék csökkentést? A munkaszerződés egy adott helyre szól. Ott vagyok köteles felvenni a munkát. A cég ezt egyoldalóan felrúgja. Ezt valamivel kompenzálnia kell ez így ETIKUS.
mert ő rúgja fel a szerződést nem én.
ezen semmiféle vita nem lehetséges.
"Mit kell tartalmaznia a munkaszerződésnek?
A munkaszerződés kötelező tartalmi elemei'"
"A munkavégzés helyének meghatározása"
és ha ez úgy van meghatározva hogy város utca házszám akkor az alkalmazott OTT és nem másutt köteles felvenni a munkát.
"Ha messzebb költözik akkor is adott helyre szól, "
És hogy jelenek meg azon az adott helyen munkavégzés céljából ahova a szerződés szól, ha nem lesz ott a cég, azt elárulod?
mert én ott vagyok köteles megjelenni (utca házszám) ahova a szerződés szól. ott és nem máshol.
és én megjelenek rajtam nem múlik-OTT ÉS NEM MÁSHOL.
Jó lesz így? Az hogy a cég már nincs is ott, az legyen az ő bajuk.
Én a szerződést teljesítettem- a szerződésben megjelölt feladatteljesítési helyen megjelentem munkára kész állapotban.
Eddig terjed az én dolgom és felelősségem-a többi a cég dolga!
Jó leszek így akkor?
"? Kapsz majd szerződés-módosítást, vagy elfogadod vagy nem. Ha nem, mehetsz világgá"
ÍGY VAN!!! CSAKHOGY!!
a) amíg nincs szerződés-módosítás addig nem vagyok köteles az új helyen megjelenni hiszen a jelen szerződés a régi helyre szól
b) ha nem fogadom el az új szerződést akkor a cég választhat vagy felmond nekem vagy foglalkoztat tovább a régi feltételekkel
de Ő MOND FEL NEKEM és nem én "mehetek". Ő mond fel, mert ő akar módosítani. és mivel ez azonnalihoz édeskevés ezért végkielégítés stb minden JÁR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!