Jogos a bérkompenzáció igénylése céges költözés esetén?
Ha én költözöm el, az az én dolgom az én döntésem. De ha a cég költözik el, az ő döntése alapján, akkor jogos hogy ha már a város másik végére költözik, adjon bérkompenzációt a megnövekedett utazási idő miatt?
Mert ha az ember elmegy egy helyre melózni átgondolja mennyit kell utaznia megéri-e ennyi pénzért stb.
Ha a cég költözik ez az egész felborul és nem én tehetek róla mert nem én költözök.
Nem jogos hogy bérkompenzációt kérek?
Azért nem mindegy hogy 2x 20 percet vagy 2x 1 ó 20 percet utazok naponta.
AZ naponta 2 óra többlet, egy hónapban az 40 óra.
És ugyanazért a pénzért?
persze mielőtt még kioktatnátok: világos mint a nap, hogy egy fillért se ad ez a fillérb****ó cég, csak kérdezem, hogy normális helyen adnának-e?
itt nem fognak.
Nem vagy koteles ott dolgozni, siman felmondhatsz ha nem felel meg az uj telephely. A cegnek a torveny szerinti kompenzaciot kell fizetnie (varoson belul semmit, a varoson kivul eso szakaszra a koltseg 86%-at), es nem a te egyeni problemaddal foglalkoznia.
Volt a csaladban ilyen, fel is mondott az erintett.
A munkaszerződésedben valószínűleg rögzítve van a munkavégzés helye, azt nézd át, hogy konkrét cím szerepel ott, vagy az is, hogy a cég, illetve a cég ügyfeleinek telephelyeire is kirendelhetnek.
Ha csak konkrét cím, akkor munkaszerződés-módosítás szükséges, nálam is ez volt a helyzet nemrég, alá kellett írnom a módosítást, bár én is felmondásra készülök emiatt.
Jogos csak annak a munkabérednek a folyósítása, ami a szerződésedben szerepel, ha normális a cég és érzi, hogy emiatt értékes embereket veszíthet, akkor emelhet saját elhatározásból, de nem kötelező neki.
Természetesen megpróbálhatod belengetni, hogy otthagyod őket, ha nem emelnek, de számíts rá, hogy nem feltétlenül fognak a kardjukba dőlni emiatt, akkor meg már elég megalázó azt mondani, hogy "bocs mégse". Tehát mindenképpen legyen a zsebedben egy állásajánlat máshonnan, vagy legyen valaki, aki eltart, amíg új munkahelyet találsz.
Trollocskám, legalább lennél eredeti vagy bármi. Unalmas vagy már, legalább csináld úgy, hogy mi is jól szórakozzunk!
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!