Cég költözése és jelentős munkába járási időnövekmény miatt kérhető valóban bérkompenzáció?
Kollegáim olyat tettek és kértek ami nekem eszembe nem jutott volna.
A cég elköltözött egy jó belvárosi helyről (közel mindenhez) egy legkülső kerületbe ki a prérire.
A napi utazás van akinek eddig 10 perc volt most 1 óra. Nekem eddig 20 perc volt, most 1 óra 20 perc majdnem (x2 mert oda vissza).
És a kollegáim sorba kérik a bérkompenzációt a megnövekedett utazási idő miatt. Azt mondják, nem ők költöztek el, a cég ment el egy frekventált helyről ki a tanyára, hát akkor kompenzáljon.
Ennek a kérésnek egyáltalán lenne alapja? mert az már most látszik hogy kérni sok mindent lehet de kapni úgyse kap senki semmit, ez már most tiszta.
De egyáltalán jogos a kérésük (még ha nem is kapják meg)?
Az fix, de ennek egyáltalán lenne alapja?
végül is amikor ide jöttek mindenki kikalkulálta magának hogy ennyi bérért ennyi utazás belefér-e, megéri-e.
és most ez egyoldalúan felborult, mert mindenki maradt ahol volt, de a cég ment el.
nem tudom van-e alapja a kérésnek? etikai morális oldalról?
Szerintem a munkahely választásnál egy nagyon fontos szempont a bejárási idő. Ha 40 percnél távolabb van, az nálam azonnali kizáró ok, esetleg egy nagyon jó bérajánlat esetén mérlegelném a dolgot.
Azzal hogy a cég kiköltözött a halál f... fülén is túlra, egy rakás pénzt spórolt valószínűleg a bérleti díjon, viszont a dolgozók nem ilyen feltételekkel vállaltak ott állást. Tehát vagy megpróbálja őket a cég valamivel kompenzálni anyagilag, vagy el fognak menni. Hosszú távon senki sem bír napi 2 x 1 óra 20 perces ingázást.
+"Hosszú távon senki sem bír napi 2 x 1 óra 20 perces ingázást."
nana. Bár tök más munkahely, de ismerősöm 15 éve jár be agglomerációból Pestre, napi 2x 1,5 óra több átszállással! Helyi + vonat+ helyi közlekedés.
15 éve! És nem is jó bérért mert állami munkáltató el lehet képzelni. Bruttóban sincs meg neki a 200.
Nem kell szurkolni neki, a kollegák NEM FOGNAK kapni semmit, ezt én itt és most írásba adom nyugodtan.
Én csak arra lennék kíváncsi, etikailag alátámasztható-e az igényük?
mert JOGI értelemben ez nem kérdés, nem jogosultak egy fillérre se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!