Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cég költözése és jelentős...

Cég költözése és jelentős munkába járási időnövekmény miatt kérhető valóban bérkompenzáció?

Figyelt kérdés

Kollegáim olyat tettek és kértek ami nekem eszembe nem jutott volna.

A cég elköltözött egy jó belvárosi helyről (közel mindenhez) egy legkülső kerületbe ki a prérire.

A napi utazás van akinek eddig 10 perc volt most 1 óra. Nekem eddig 20 perc volt, most 1 óra 20 perc majdnem (x2 mert oda vissza).

És a kollegáim sorba kérik a bérkompenzációt a megnövekedett utazási idő miatt. Azt mondják, nem ők költöztek el, a cég ment el egy frekventált helyről ki a tanyára, hát akkor kompenzáljon.

Ennek a kérésnek egyáltalán lenne alapja? mert az már most látszik hogy kérni sok mindent lehet de kapni úgyse kap senki semmit, ez már most tiszta.

De egyáltalán jogos a kérésük (még ha nem is kapják meg)?

2020. nov. 20. 13:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
Kérni bármit lehet....
2020. nov. 20. 14:05
 2/18 A kérdező kommentje:

Az fix, de ennek egyáltalán lenne alapja?

végül is amikor ide jöttek mindenki kikalkulálta magának hogy ennyi bérért ennyi utazás belefér-e, megéri-e.

és most ez egyoldalúan felborult, mert mindenki maradt ahol volt, de a cég ment el.

nem tudom van-e alapja a kérésnek? etikai morális oldalról?

2020. nov. 20. 14:09
 3/18 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem a munkahely választásnál egy nagyon fontos szempont a bejárási idő. Ha 40 percnél távolabb van, az nálam azonnali kizáró ok, esetleg egy nagyon jó bérajánlat esetén mérlegelném a dolgot.

Azzal hogy a cég kiköltözött a halál f... fülén is túlra, egy rakás pénzt spórolt valószínűleg a bérleti díjon, viszont a dolgozók nem ilyen feltételekkel vállaltak ott állást. Tehát vagy megpróbálja őket a cég valamivel kompenzálni anyagilag, vagy el fognak menni. Hosszú távon senki sem bír napi 2 x 1 óra 20 perces ingázást.

2020. nov. 20. 14:19
 4/18 A kérdező kommentje:

+"Hosszú távon senki sem bír napi 2 x 1 óra 20 perces ingázást."

nana. Bár tök más munkahely, de ismerősöm 15 éve jár be agglomerációból Pestre, napi 2x 1,5 óra több átszállással! Helyi + vonat+ helyi közlekedés.

15 éve! És nem is jó bérért mert állami munkáltató el lehet képzelni. Bruttóban sincs meg neki a 200.

2020. nov. 20. 14:21
 5/18 anonim ***** válasza:
91%
Már bocs, de az elég hülye, aki havi 130ért napi 3 órát utazik. Ráadásul pesten.
2020. nov. 20. 14:29
 6/18 anonim ***** válasza:
Persze, fizikailag kibírható. De napi 3 órát csak erre kib...szni az életedből? Minek? 200 bruttónál diákként többet kerestem jó pár éve és nem bumliztam érte ennyit. Már az 50-60 perc is szerintem kibírhatatlan kategória.
2020. nov. 20. 14:31
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Te most annak szurkolsz, hogy a kollégák nehogy kapjanak valami kompenzációt?
2020. nov. 20. 15:24
 8/18 A kérdező kommentje:

Nem kell szurkolni neki, a kollegák NEM FOGNAK kapni semmit, ezt én itt és most írásba adom nyugodtan.

Én csak arra lennék kíváncsi, etikailag alátámasztható-e az igényük?

mert JOGI értelemben ez nem kérdés, nem jogosultak egy fillérre se.

2020. nov. 20. 15:28
 9/18 A kérdező kommentje:
Már van olyan aki bejelentette a távozását (felmondás) a reakció az hogy "akkor menjél".
2020. nov. 20. 15:29
 10/18 anonim ***** válasza:
Alapítványi iskola.
2020. nov. 20. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!