Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Költözés miatt kérhető bérkomp...

Költözés miatt kérhető bérkompenzáció mert hosszabb lett az utazás? Ilyen alapon az összes dolgozó kérhetne nem?

Figyelt kérdés

Egy munkatársam (nyaller..) bérkompenzációt kért azért, mert a cég elköltözött, és neki emiatt hosszabb lett a napi utazása a munkahelyre. Kért és kapott..

Erre lehet bérkompenzációt adni? Kit érdekel mennyi neki az utazása-az ő egyéni dolga- nem?

Meg ilyen alapon én is ő is mindenki sorban állhat bérkompenzációért-elvégre mindenkinek nőtt az utazási ideje!

2020. okt. 24. 09:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
71%
Úgy tudom, hogy ha a munkavégzés helye és a lakóhely más településeken van, a munkáltatónak kötelessége a lakóhely határa és a munkahely közötti útiköltség 80%-ának a megtérítése.
2020. okt. 24. 09:52
 2/25 anonim ***** válasza:
78%
Természetesen lehet, én azen cégben szoktam adni annak aki jó munkaerő. Engem ez érdekel hiszen a jó munkaerőt meg akarom tartani.
2020. okt. 24. 09:53
 3/25 A kérdező kommentje:

"Úgy tudom, hogy ha a munkavégzés helye és a lakóhely más településeken van, a munkáltatónak kötelessége a lakóhely határa és a munkahely közötti útiköltség 80%-ának a megtérítése."

Teljesen rosszul tudod, mert egyrészt nem 80 hanem 86%, másrészt ki mondta hogy más településen van. Városon belül költöztek.

2020. okt. 24. 09:55
 4/25 anonim ***** válasza:
78%
A cég simán meg akarja tartani a kiváló munkaerőt és ezért támogatja.
2020. okt. 24. 09:56
 5/25 A kérdező kommentje:
Ja és van itt olyan aki 22 éve jár be agglomerációból vonattal. A 22 év alatt soha egy fillért se kapott. SOHA.
 6/25 A kérdező kommentje:

"A cég simán meg akarja tartani a kiváló munkaerőt és ezért támogatja."

Akkor a cégnél eszerint 1 db jó munkaerő van és az összes többi szar.

Nagyon életszerű nem?

7/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen életszerű teljesen, most 22 éve bejár alibizni elmenni nem fog, mert nem kell máshova... Én se támogatnak semmivel. Annak emel a cég akinek akár, azt támogatja akit akar, ha nem tetszik mondj fel.
2020. okt. 24. 09:58
 8/25 A kérdező kommentje:

" azt támogatja akit akar"

Amennyiben jogszabály van erről azért ez nem így működik. Persze NER-niában mindent lehet.

2020. okt. 24. 10:00
 9/25 anonim ***** válasza:
87%

5. És kért is? :DDD

Vagy a főnöknek kellett volna olvasnia a gondolataiban, hogy adjon neki?

Nyisd ki a kis szád és te is kérjél nyugodtan. A munkatársad sem nyaller első sorban, hanem mert kérni a főnöktől. Te valamiért nem mersz, meg sok másik sem. Nem harapja le senki a fejeteket pedig.

2020. okt. 24. 10:01
 10/25 anonim ***** válasza:
79%
A minimumrol van jogszabály a maximumrol nincs:) megteheti a cég hogy támogatja teljesen jogszerűen jár el, neked még ha nem tetszik jogos van felmondani.
2020. okt. 24. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!