Ha új helyre vettek fel, ezzel az indokkal leszámolhatok az új munkahelyemről?
Nem tilthatja meg, hogy felmondj. Felmondási időd viszont lehet, 30, 60 avagy 90 nap, attól függően mit tartalmaz a szerződésed.
Ha valami miatt ki akar veled tolni a munkáltatód, akkor nyújtsd be a felmondásod hivatalosan, e-mailben és borítékban is, hogy legyen nyoma a műveletnek.
Remélhetőleg csak szóban fenyeget és a hatósági előrírásoknak meg fog felelni és elenged. Amennyiben mégsem, akkor bejelentés a munkavégzés helye szerint illetékes megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervénél tehető személyesen, telefonon, vagy írásban (levélben, e-mail-ben)
Sosem kaptam táppénzt, ha nem dolgoztunk akkor arra a napra nem járt pénz. Volt egy kisebb balesetem, nem engedett el és összevarrt ujjal kellett dolgoznom.
Megkerestem egy ügyvédet, hogy ilyen esetben elég nyomós indok-e ez az azonnali hatályú felmondáshoz. Ha tehetném soha nem tenném be oda a lábam.
14: "Sosem kaptam táppénzt, ha nem dolgoztunk akkor arra a napra nem járt pénz."
Ezt úgy hívják, hogy feketemunkás. Nincs szerződés, csak fű alatt kapod a pénzt a munkád után. Számomra meglepő, hogy amikor beteg voltál és kiírtak táppénzre a háziorvosod nem szólt, hogy nincs biztosításod, bár nem ez az egyetlen furcsa dolog a történetedben.
Oké, akkor részletesen. Egy magánkézben lévő boltban dolgozom, mint pénztáros. Soha, egyetlen forint hiányom nem volt, pláne nem loptam a kasszából. Ha megtettem volna, akkor nem kérném, hogy nézze meg a kamerafelvételeket.
Mikor a baleset történt el akartam menni táppénzre, de a főnököm azt mondta, ha dolgozni akarok még ott, akkor nem mehetek táppénzre, neki arra nem telik hogy ezt finanszírozza. Akkor sajnos nem voltam abban a helyzetben, hogy ott tudjam hagyni az egész kócerájt, pedig visszagondolva az lett volna a legjobb.
Körülbelül két hete az egyik záráskor lett 10.000 forint hiányom, amit aznap rögtön meg is térítettem, kérdés nélkül.
A tegnapi napon összehívtak bennünket, amikor is a főnököm a többi munkatársam előtt kijelentette, hogy én ezt az összeget elloptam. Én megmondtam, hogy ez nem történt meg, soha, semmit nem loptam el tőle és kértem, hogy nézzék meg a kamerafelvételeket. Azt mondta, hogy ő ugyan nem nézte meg a felvételeket és nem is fogja, mert ő erre nem ér rá.
Természetesen azt mondtam, hogy akkor minél hamarabb fel szeretnék mondani ezek után, mivel azok után hogy megvádolt egy olyan dologgal ami meg sem történt és megalázott a munkatársaim előtt, én nem szeretnék tovább itt dolgozni. A válasz erre az volt, hogy én egy nagyon jó munkaerő vagyok és nem fogják engedni hogy felmondjak, nem adnak ki semmilyen papírt.
Munkaszerződésem van, 8 órában vagyok bejelentve, és határozatlan idejű a szerződés.
A kérdésem arra vonatkozott volna, hogy ha felvesznek arra a munkahelyre, ahol ma volt az interjúm, ezzel az indokkal felmondhatok-e azonnali hatállyal, amire persze azóta rájöttem hogy nem.
Higgyétek el, nem írok kamu sztorikat, és végül is nem arra vonatkozott a kérdésem, hogy nekem hisztek-e, vagy annak aki megvádolt, ez teljesen független ettől. Csak minél hamarabb szeretnék eljönni egy mérgező közegből, ahová már reggelente hányingerrel járok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!