Most akkor jobb az életszínvonal Ausztriában, vagy ugyan olyan mint itthon?
Ahány ilyen kérdést olvasok, mindig odaírják, hogy oké, hogy 4x annyit keresel, de az árak is annyival magasabbak.
Akkor hogy lehet jobb az életszínvonal ott? Nem ugyan olyannak kéne lennie, ha 4x többet keresnek, de 4x annyi minden?
De szokták ezt írni svájcra is, németországra, stb..
Amúgy a mondanivalóm lényege, hogy amíg nem láttál mást addig nem tudod összehasonlítani.
Minél többet láttál a világból annál jobb képet kapsz.
Én pár napja voltam Ausztriában, már nem először, de csak nyaralni. Nem a legnagyobb városokban voltam - legalábbis most -, de azok alapján amiket itt most láttam azt mondhatom, hogy igen nagy a különbség. Ausztriában szinte nulla szemét van, a vonatok mind modernek, szépen, tiszták, én legalábbis csak ilyet láttam, minden egyes ház szép, nincs egyetlen roskadozó ház sem. A kertes házak is teljesen rendezettek, de a társasházakról és panelekről ugyanezt tudom elmondani. Főleg kertes házakat és kisebb társasházakat láttam, kifejezetten jól néztek ki, de az a két panel sem volt olyan mint itt nálunk nagyon sok, hogy unalmas, szürke, 50 éves épület, hanem ahhoz képest, hogy panel, teljesen jó külseje volt.
Élelmiszereket nem vettem ott, de a fagylalt, sütemény ára szerintem nem nagy összegek, annak, aki ott lakik szerintem könnyen megengedhető. Fürdőkben ugyan nem voltam, de utánanéztem és vannak olcsóbbak és drágábbak is. Én úgy gondolom, hogy Ausztriában még egy nem kifejezetten gazdag ember is jobban megengedhet magának dolgokat mint Magyarországon. Még akkor is ha nem a leggazdagabbak között van és nem a legdrágább szállodába megy nyaraláson.
Az emberek viselkedése és mentalitása is teljesen más, de nem ez volt a kérdés.
ezt hogy érted?
Konkrétan a lidl, aldi, spar, bosch stb jobban fizet, mint az ősmagyar szittya munkáltató.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!