Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért érzem, kevésnek 220...

Miért érzem, kevésnek 220 nettót kevésnek felelősségteljes mérnöki munkáért? (MÁV)

Figyelt kérdés

MÁVnál vagyok, felelősségteljes közlekedésmérnök munkakörben és ennyit keresek, amikor rengeteget tanultam egyetemen, utóbbi években már fizetősön toltam több mint 1 millió tandíjat fizettem be. Több évet csúsztam. Végigszenvedtem, és semmi jót nem látok pénzügyileg benne, akik nem tanultak tovább szintén ennyi körül keresnek gyárakban, pénztárakban vagy még többet.

Nagy felelősségű a munkám is. Valahogy nagyon bánt, úgy gondolom ezért nem volt még párom lassan 26 évesen.

2022. júl. 7. 15:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%

Reszortos vagy?

Hát jah, több kolléga is felmondott mellőlem, miután én is otthagytam a retekbe a startot. Csak az idióták és a csodavárók maradnak ott. Na meg persze azok akik vastagon benyalnak a főnöknek és soha semmiért nem kapnak leb..t

Az megvan, hogy nem csak a földön lehet közlekedni, hanem a levegőben is? Menj el a wizzairhez! Ott azért jóval több a lóvé mint a sínbohócoknál. Vagy menj el szállítmányozási cégekhez középvezetőnek, menj el kamionozni ha nem vagy cicafiú és bírod a hugyos parkolókat. 15 év alatt összeszedsz egy házra valót és utána meg visszamehetsz a mávhoz kevesebb pénzért. Vezess mozdonyt, ott vannak a magánvasutak, és ott is vannak diplomásknak való állások. Rengeteg lehetőséged van ilyen végzettséggel jól keresni csak nem látod valamiért. Vagy csak itt sajnáltatod magad és amúgy jól elvagy az irodában, nézegeted a szalllllagokat, tervezgeted a fordákat és eszed ágában sincs komolyan nekiállni dolgozni. A 600 nettót a takarításért nem úgy adják ám oda, hogy szépen felsöpörtél, hanem mennek a pipettável és a fülpiszkálóval és veszik a mintát a bútorokról és ha kitenyésztenek valamit, akkor akár értelmes nő, akár nem a fenéken billentik. Sok pénzt, sok minkával lehet keresni. A vasúton a 220 nettót napi 1-2 óra munkával is meg lehet keresni. 20 évet húztam le, tudom hogy hogyan kell kummantani úgy, hogy közben lázas tevékenységnek tűnjön.

2022. júl. 7. 17:35
 12/18 anonim ***** válasza:
97%
Mérnöki területen belül lettek volna jobb választások is , a közlek mérnök sztem sem a jó választások közè tartozik. De mondjuk egy agrár, épìtő vagy élelmiszer mérnök is ilyen. Gepesz, mechatró, villamos és ITs mérnök jó. Ezek is nagy tőkeerős multi cegeknél.
2022. júl. 7. 18:21
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Menj mozdonyvezetőnek, akkor többet kapnál
2022. júl. 7. 19:02
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

Ez is a te kérdésed?

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

Azóta kínlódsz? :D

2022. júl. 8. 07:33
 15/18 anonim ***** válasza:
97%
Igaz én csak szakmunkás vagyok, de 4 éve léptem meg külföldre amikor állítólag dübörgött a gazdaság itthon, és nem bántam meg hogy magam mögött hagytam. Sokkal jobban állok anyagilag és mentálisan is.
2022. júl. 8. 15:40
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
15 jól tetted. Én sajnos hazajöttem pár éve, hát nagyon megbantam. visszamenni nem tudok már a család miatt, ők nem jonnének, én meg nem szeretném tönkretenni az egységet...
2022. júl. 8. 17:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
16. Ismerős a helyzet mert a 2009 válság után mentem ki először, 2016-ban haza mert hogy milyen jó már itthon is...a fenéket... sikerült meggyőzni a családot egy párszor kijöttek hozzám aztán azt vettem észre egyre kevésbé akarnak haza térni, végül győzött a józan ész és kijöttek ők is.
2022. júl. 9. 07:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért érzed kevésnek, mert nagyon kevés.
2022. júl. 9. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!