Szerintetek ciki, ha egy diák nem dolgozik a nyáron?
Figyelt kérdés
Most vagyok 22 éves, és egy szakváltást követően ismét megkezdem a tanulmányaimat egy másik szakon szeptembertől. Már 16 éves koromtól kezdve minden nyáron dolgoztam, és támogattam a családomat anyagilag. A mostani májust és júniust is végigmelóztam,(mivel az itteni szakomon a vizsgákat már nem csináltam meg) de úgy döntöttem, most picit pihennék, és a hobbimra fókuszálnék. Extra költéseim nem lennének, nem megyek se fesztiválra, se nyaralni, se bulizni, úgyhogy nem kellene rám pluszban költeni, bár még a júniusi fizetésem most fog majd megjönni, azt még haza tudom adni. Viszont kicsit kellemetlennek érzem, hogy felnőtt ember létemre itthon henyéljek, és a szüleim sem támogatják annyira ezt az ötletet. Szerintetek kellemetlen lenne ebben a 2 hónapban itthon lennem?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat, bocsánat egy kicsit hosszú lett!😊
Én úgy csinálnám, ha a tervezett 2 hónapot tudom magamnak finanszírozni és nem kell a szülők segítsége akkor oké. Ha nem akkor mondjuk 1 hónapot pihennék, már az is hosszú idő és bőven elég a pihenésre.
Mi a hobbid?
2022. júl. 3. 09:53
2/10 anonim válasza:
Nem ciki. A diákok azért dolgoznak nyáron, hogy a saját céljaik elérjék a pénzből. Ha te nem akarsz csinálni semmit se a nyáron, vagy utána, amihez kell, akkor nem gond.
2022. júl. 3. 09:54
3/10 anonim válasza:
Nem feltétlen, ha tartalmasan töltöd az idődet.
2022. júl. 3. 09:57
4/10 anonim válasza:
Ha a szüleidnek kényelmetlen eltartás szempontjából, akkor inkább melózz. Ilyen a felnőtt lét.
2022. júl. 3. 10:28
5/10 anonim válasza:
Miért kellett támogatni a családot 16 éves korodtol kezdve? Mit csinál a család? Szerintem a diák munka lényege, hogy te magadnak megtudd venni azt amit mondjuk a szüleid nem. De nem ebből kell fenntartani a családot. Amúgy meg bőven rá érsz még dolgozni suli után 70 éves korodig vagy ki tudja mennyi lesz még a nyugdíj korhatár..
2022. júl. 3. 10:41
6/10 anonim válasza:
Nem ciki.
2022. júl. 3. 10:50
7/10 anonim válasza:
Nem ciki. Ha megteheti, akkor ne dolgozzon!
Szerintem csak az írja, hogy dolgozz, akinek dolgoznia kell és azt akarja, hogy neked se legyen jobb.
Ráérsz majd akkor dolgozni, ha muszáj lesz és még úgy is életed végéig dolgozhatsz, mert nyugdíjra szerintem nem lehet majd számítani.
2022. júl. 3. 10:53
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát😊 Igazából a hobbim egyáltalán nem költséges, mert horgolni szoktam szabadidőmben, csak valamiért a munka mellett nem volt rá energiám egyszerűen, mert fizikai melóm volt végig, és nagyon kimerített a nap végére. Egyébként a szüleim átlagosan keresnek, csak mivel van hitelünk, így arra elég sok elmegy, ezért szoktam odaadni nekik a keresetemet. Cserébe viszont ha valami kisebb dologra szükségem lenne esetleg (ruha, cipő, fonal a horgoláshoz, stb), azt megveszik nekem. De nyaralni sem szoktunk járni, úgyhogy arra sem fog kelleni a plusz pénz, ezért gondoltam, hogy most “kiveszem” ezt a két hónapot szabadságnak, egyetem mellett úgyis kelleni fog a munka nem csak nyáron, úgyhogy gondoltam rápihenek😄
2022. júl. 3. 12:34
9/10 anonim válasza:
"kellemetlennek érzem... és a szüleim sem támogatják"
Szerintem ez így eldőlt. Beszélj a szüleiddel, szerintem itt nem tudjuk megmondani neked :)
2022. júl. 3. 20:47
10/10 anonim válasza:
Nem ciki. Neked nappali tagozatos diákként az iskola a "munkahelyed". Az, hogy mellette el tudsz menni dolgozni csak lehetőség, nem kötelező.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!