Pályakezdő programozóként juttatásokkal/prémiumokkal együtt milyennek számít a havi bruttó 700 ezer forintos fizetés?
#22 Van több frissen végzett programozó ismerősöm, egyikőjük sem kap bruttó 550-nél többet. Mind multinál van.
Ez a bruttó 700 nagyon kivételes eset pályakezdőként, max akkor tudom elhinni ha valami nagyon niche terület és nagyon vágja a témát már junior-ként.
#22 vagyok. Nálunk (multi) asszem br. 600-700 a kezdő bérsáv (BSc), de ennyi volt egy éve is. Azóta meg jó sokat romlott a forint. Szja mentesség nélkül nettó 400-450 marad max ebből.
De egy ismerőst mesterrel br.850-ért vettek fel (gyakornok volt utána szűk egy év tapasztalat máshol). Nem lehetetlen. Másik ismerős (BSc végzettség) panaszkodott a 700-ra, hogy évfolyamtársai is ennyit vagy többet kapnak kevesebb munkáért. Persze ez már csak közvetett információ.
Viszont egyáltalán nem hiszem, hogy br.550 lenne a teteje. 600-at simán meg kéne kapnia, ha van esze, szorgalma. Gondolj bele, diákmunkával heti 40 órában kézhez kaphat havi 300 felett. Akkor miért akarna kevesebb nettóért dolgozni végzés után?
Mondjuk szerintem pályakezdőként nem a fizut kéne nézni, jó megértem, fontos, de junior-ként szerintem egy normális cég, normális technológiákkal többet jelent mint pénz.
IT területen előbb-utóbb úgyis jól fogsz keresni. :D
#28 Hát nem tudom...sajnos nagyon sok proginfón végzett ismerősömről tudok akik junior-ként örülnek bruttó 500-nak...elég nagy a szórás sajnos. :(
Egy haverom pl.: most vállalt be egy 3 hónapos, fizetetlen fejlesztő gyakornoki melót egy amerikai cégnél, full-remote-ban. Mert hogy tök jó a stack meg "nagy név". :D Végülis hosszútávon megéri, ha megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!