Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kérjek fizetés emelést...

Hogyan kérjek fizetés emelést programozóként, ha káosz van és lassan megy a munka?

Figyelt kérdés

Röviden: softwarehouse-ban vagyok, home office, szlovákia, nagy multi, nettó 450et kapok jelenlegi árfolyam szerint forintban (1200€), fél éve vagyok a cégnél, hogy kérjek fizetés emelést, mondjuk egy nettó 550-600k-ra (1500-1600€)?

Bővebben: Automotive-ot programozok C++ban, valószinű, hogy kevés nettóval indultam neki, de nem mertem kezdésnek többet kérni, de mostmár szeretnék, mivel fél évet lehúztam. Csak részemről, legalábbis én így látom, ott a bökkenő, hogy elég (inkább krv nagy) káosz van a cégben, ahova bedolgozunk (softwarehouse, nincs saját termékünk, más cégnek fejlesztünk külsősként), kegyetlen lassan mennek a dolgok, sok a bug, stb. Sokszor azért vagyok képtelen haladni, mert nem jutnak el hozzám a kellő információk, nem látom át a rendszert, hogy egyedül megoldjam a problémát, amiknek tudatában képes lennék rá. Eddig ahol dolgoztam, ilyenek nem igazán fordultak elő. Igaz, az egy kis cég volt.(A project egy komplett autó vezérlése, egész része, attól függ, hol kell valamit oldani). Sokszor munka sincs elég, ticketeket oldjuk 1 napig, nagyon light-osan megy a dolog. Én inkább kicsit dolgoznák többet, de legyen megfizetve jobban és fejlődjek szakmailag.

Van 3.5 év munkatapasztalatom, egyébként 4.5 is lenne, ha nem lettem volna munkanélküli 1 évig (nem is kerestem, még mielőtt valaki megkérdezi, ok nem publikus :D). Jelenleg 25 éves vagyok.

Szerintetek ilyen körülmények között van esély rá, hogy emeljenek, netán kérdezzek rá, hogy nem-e tudnak áttenni másik project-re, vagy lépjek le, amint találok egy jobbat?

2022. ápr. 10. 02:30
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy nincs diplomám, nem mertem többet kérni kezdésnek, örültem, hogy szóba áltak velem. Hobbi szinten már középiskolás korom óta programozok C++ban. Medior pozíción vagyok a a cégen belül, emeltetni pedig azért szeretnék, mert aki seniorként van jelen, nem vettem észre, hogy tőlem többet tudna. Most ezt ne vegyétek elszáltságnak, csak tények :)
2022. ápr. 10. 02:45
 2/19 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem valts. Problaj tobbet kerni, valoszinuleg ha latjak benned az ambiciot es a tenni akarast akkor meg is fogjak adni a fizu emelest. Erdemes tobb ceghez elmenni, szetnezni, megismerni a piacot, hol mire van suzkseg stb
2022. ápr. 10. 05:36
 3/19 anonim ***** válasza:
52%
Fél év után nem fogsz kapni emelést a multitól. Ha akarod megvárni az 1 évet, akkor váltani kell.
2022. ápr. 10. 08:57
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
3.5 év tapasztalattal junior fizuért dolgozni semmi értelme, válts.
2022. ápr. 10. 09:16
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nah most burkoló vagy programozó vagy?
2022. ápr. 10. 09:18
 6/19 anonim ***** válasza:
19%

4!

Netto 450 nem juniori penz

2022. ápr. 10. 09:23
 7/19 anonim ***** válasza:
75%
#6 Magyarországon az, bár a szlovák fizukkal nem vagyok képben, de nem hiszem, hogy ott alacsonyabbak lennének a junior sávok.
2022. ápr. 10. 09:50
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
#5 gyakorikérdéses programozó-burkoló milliárdos a pozíció neve, amiben a kérdező "dolgozik" 😀
2022. ápr. 10. 11:13
 9/19 A kérdező kommentje:

Az a vicc, hogy énis ezt érzem, csak nem találtam rá a megfelelő szavat. Akkor az egész csapatom (4-5 ember) burkoló lenne? :D Előző munkahelyemen, ahol kezdésnek szrt húgyért dolgoztam, többet programoztam és kreatívabb volt a munka, mint itt. Eddig csak pár funckiót raktunk hozzá a meglévő kódokhoz.

Köszönöm a válaszokat, megpróbálkozok az emeltetéssel, ha nem jön össze, vagy ha nagyon kevés, akkor igyekezni fogok váltani :D

Egyébként ezek amiket leírtam, hogy miről szól a munka, mennyire normális egy multinál? Vagy csak én kaptam volna rossz projectet? Azis normális, hogy dobáljuk vissza a ticketeket, mert a teszterek rosszul tesztelnek, vagy az öreg releaset tesztelik?

2022. ápr. 10. 11:54
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Melyik cég ez? Elég hulladéknak tűnik.
2022. ápr. 10. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!