Hogyan kérjek fizetés emelést programozóként, ha káosz van és lassan megy a munka?
Röviden: softwarehouse-ban vagyok, home office, szlovákia, nagy multi, nettó 450et kapok jelenlegi árfolyam szerint forintban (1200€), fél éve vagyok a cégnél, hogy kérjek fizetés emelést, mondjuk egy nettó 550-600k-ra (1500-1600€)?
Bővebben: Automotive-ot programozok C++ban, valószinű, hogy kevés nettóval indultam neki, de nem mertem kezdésnek többet kérni, de mostmár szeretnék, mivel fél évet lehúztam. Csak részemről, legalábbis én így látom, ott a bökkenő, hogy elég (inkább krv nagy) káosz van a cégben, ahova bedolgozunk (softwarehouse, nincs saját termékünk, más cégnek fejlesztünk külsősként), kegyetlen lassan mennek a dolgok, sok a bug, stb. Sokszor azért vagyok képtelen haladni, mert nem jutnak el hozzám a kellő információk, nem látom át a rendszert, hogy egyedül megoldjam a problémát, amiknek tudatában képes lennék rá. Eddig ahol dolgoztam, ilyenek nem igazán fordultak elő. Igaz, az egy kis cég volt.(A project egy komplett autó vezérlése, egész része, attól függ, hol kell valamit oldani). Sokszor munka sincs elég, ticketeket oldjuk 1 napig, nagyon light-osan megy a dolog. Én inkább kicsit dolgoznák többet, de legyen megfizetve jobban és fejlődjek szakmailag.
Van 3.5 év munkatapasztalatom, egyébként 4.5 is lenne, ha nem lettem volna munkanélküli 1 évig (nem is kerestem, még mielőtt valaki megkérdezi, ok nem publikus :D). Jelenleg 25 éves vagyok.
Szerintetek ilyen körülmények között van esély rá, hogy emeljenek, netán kérdezzek rá, hogy nem-e tudnak áttenni másik project-re, vagy lépjek le, amint találok egy jobbat?
Az a vicc, hogy énis ezt érzem, csak nem találtam rá a megfelelő szavat. Akkor az egész csapatom (4-5 ember) burkoló lenne? :D Előző munkahelyemen, ahol kezdésnek szrt húgyért dolgoztam, többet programoztam és kreatívabb volt a munka, mint itt. Eddig csak pár funckiót raktunk hozzá a meglévő kódokhoz.
Köszönöm a válaszokat, megpróbálkozok az emeltetéssel, ha nem jön össze, vagy ha nagyon kevés, akkor igyekezni fogok váltani :D
Egyébként ezek amiket leírtam, hogy miről szól a munka, mennyire normális egy multinál? Vagy csak én kaptam volna rossz projectet? Azis normális, hogy dobáljuk vissza a ticketeket, mert a teszterek rosszul tesztelnek, vagy az öreg releaset tesztelik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!