Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kérjek fizetés emelést...

Hogyan kérjek fizetés emelést programozóként, ha káosz van és lassan megy a munka?

Figyelt kérdés

Röviden: softwarehouse-ban vagyok, home office, szlovákia, nagy multi, nettó 450et kapok jelenlegi árfolyam szerint forintban (1200€), fél éve vagyok a cégnél, hogy kérjek fizetés emelést, mondjuk egy nettó 550-600k-ra (1500-1600€)?

Bővebben: Automotive-ot programozok C++ban, valószinű, hogy kevés nettóval indultam neki, de nem mertem kezdésnek többet kérni, de mostmár szeretnék, mivel fél évet lehúztam. Csak részemről, legalábbis én így látom, ott a bökkenő, hogy elég (inkább krv nagy) káosz van a cégben, ahova bedolgozunk (softwarehouse, nincs saját termékünk, más cégnek fejlesztünk külsősként), kegyetlen lassan mennek a dolgok, sok a bug, stb. Sokszor azért vagyok képtelen haladni, mert nem jutnak el hozzám a kellő információk, nem látom át a rendszert, hogy egyedül megoldjam a problémát, amiknek tudatában képes lennék rá. Eddig ahol dolgoztam, ilyenek nem igazán fordultak elő. Igaz, az egy kis cég volt.(A project egy komplett autó vezérlése, egész része, attól függ, hol kell valamit oldani). Sokszor munka sincs elég, ticketeket oldjuk 1 napig, nagyon light-osan megy a dolog. Én inkább kicsit dolgoznák többet, de legyen megfizetve jobban és fejlődjek szakmailag.

Van 3.5 év munkatapasztalatom, egyébként 4.5 is lenne, ha nem lettem volna munkanélküli 1 évig (nem is kerestem, még mielőtt valaki megkérdezi, ok nem publikus :D). Jelenleg 25 éves vagyok.

Szerintetek ilyen körülmények között van esély rá, hogy emeljenek, netán kérdezzek rá, hogy nem-e tudnak áttenni másik project-re, vagy lépjek le, amint találok egy jobbat?

2022. ápr. 10. 02:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ahol dolgozok azt nem adom meg, ők csak kb. felvettek, alkalmaznak egy más cégnél, de ahol bedolgozunk és megy a project jeleneg:

[link]

2022. ápr. 10. 12:03
 12/19 anonim ***** válasza:
Menj valami normális céghez. Szlovákiában is van Vacuumlabs iroda pl. normális projektekkel és a junior bérsávjuk legalja is 1800 EUR körül van, ha jól emlékszem (honlapjukon meg tudod nézni).
2022. ápr. 10. 12:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia, kezdj el interjúzgatni, multi és multi között is óriási különbségek vannak. Multi pl. egy Bosch vagy egy Tesco is, meg egy Google vagy Oracle is.
2022. ápr. 10. 13:55
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.

VacumLabs interjút megis próbáltam weblapon, nem annyira vészes de a 2 óra határidő kevés, felis adtam egyelőre. Nagy sietségbe elején összecsaptam olyan struktúrát, hogy abba az atyaisten se keres ki semmit. Annak majd még 1x nekifutok, ha engedi :D

2022. ápr. 10. 14:15
 15/19 Thunderfairy ***** válasza:
0%

Előző munkahelyemen, ahol kezdésnek szrt húgyért dolgoztam, többet programoztam és kreatívabb volt a munka, mint itt.

Tehát. Sokkal jobban keresel jóval kevesebb munkával ha jól értem. És mégis emeltetni akarsz??? Nekem már a netto 300 000 is álomfizetés lenne. Egyáltalán nem keresel rosszul. Inkább a sporolásra kellene rágyurnod akkor már.

2022. ápr. 11. 16:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem borzasztó rossz hozzáállás, amit az utolsó követ, ne tedd ezt. Ha elégedetlen vagy a fizuval, akkor nyomulni kell a managernél, ha nem nyert akkor pedig szét kell nézni a piacon, hogy ott mit ajánlanak.
2022. ápr. 11. 16:28
 17/19 A kérdező kommentje:

Még kis hozzátétel, ezért nem hinném, hogy érdemes kérdést kiírni:

Kiderítettem, hogy egy év alatt 10%-ot max adnak, de egyébként az előrelépés az egyetlen lehetőség nagyobb összegre, senior-dev-re (azse most, csak 1 év után), ami azért nem fog átmenni, mert nem ismerem a projectet, de azt 2 év alatt se fogom fullba megismerni szerintem. Más helyeken normális, hogy ekkora nagy project-ben össze-vissza dobálják az embereket? Szerintem mindenkire kéne lennie pár project-nek, amiért felelős és azt ismerje teljesen. A csapatból 1 ember ismeri jobban a dolgokat (5 éve dolgozik rajta), mindenki utána megy kérdezősködni, ez kicsit frusztráló kezd lenni. Dokumentáció sokszor nincs, unit testeket az indiaik generálták, ha van, akkor nem up-to-date, development boardom csak teamveiweren keresztül van, mert nem adtak 😂😂😂

Amúgy nem lenne semmi bajom, kibírható lenne ez a cég, de jelenleg nagyobb szükséget érzek a pénz iránt, nem vagyok kezdő, hogy itt húzzam. Anno embedded developerként bevállaltam a tapasztalat végett átlagban 700-800€-ért :D

2022. ápr. 16. 11:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem ertem mit szenvedsz itt, menj normalis ceghez normalis fizetesert.
2022. ápr. 16. 15:45
 19/19 A kérdező kommentje:
Azon vagyok, csak ez nem megy azért egyik napról a másikra, beletelik minimum pár hétbe. Addig meg feltettem egy kérdést :D
2022. ápr. 16. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!