Valóban itthon megkerülhetetlen az egyetem?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok, eddig van egy középfokú nyelvvizsgám, jogosítványom, érettségim, rendszergazdai technikusi képesítésem és most agyalok hogy mihez kellene kezdenem, de nincs igazán semmi ötletem és borzasztóan sokat pánikolok. Legtöbb ismerősömtől azt hallom hogy az érettségivel gyárban fogok csak kikötni ezért muszáj a diploma, viszont nem teljesen látom hogy pl. anglisztikával vagy gyógypedagógiával mire tudnék jutni annyival többre, hogy sz opózzak annyit, ugyanakkor sajnos újabb okjkből sem tudom mit lenne érdemes, nincs bennem egy nagy karrierista szellem, én elvagyok a monoton munkával is, de gyárban ténylegesen nem szeretnék kikötni. Ti eddigi tapasztalataitok alapján hogy látjátok? Illetve az sscknél mennyire van túljelentkezés?2022. jún. 24. 13:56
11/12 anonim válasza:
Nekem gazdasági BSc-m van és egy Supply Chain Management MSc-m.
Mester alatt kezdtem el programozást tanulni, leetcode-ozni, projekteket csinálni.
Most programozokent dolgozom.
Mehettem volna IT szakra, vagy egyáltalán offolhattam volna az egyetemet teljesen, de a gazdasági háttér és szakok jó alaptudást adtak különböző dolgokhoz.
Én 25 lettem idén, szerintem nem késő sosem váltani de szerintem elég fiatal vagyok, meg te is. Most kell lépni. :D hajrá!
12/12 anonim válasza:
Talán az IT területet leszámìtva, egy köműves, ács-bádogos, burkoló szakmákkal fel lehet venni fizetésben a versenyt az egyetemi végzettségű emberekkel. Sőt, jelentős százalékuknàl sokkal jobban is lehet keresni. Sőt, a hatalmas hiányból adódó megrendeles szám miatt könnyű ezekkel saját lábra állni, ami fizetés szempontjából már más szint. 30 vagyok, épìtőiparban dolgozó mérnökként. Van pár hasonló korban lévő ács és kömuves ismerősöm aki saját vállalkozásban tolja. Anyagilag előrébb vannak mint én, ès nem egy van aki a saját családi házán csak az anyag árat fizette, a munkák többségét megcsinált, ami ilyen áraknàl másnak egy évtizednyi spórolás jelentene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!