Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az autószerelő szakma miért...

Az autószerelő szakma miért van "lenézve"?

Figyelt kérdés
Követek youtube-on egy videóst, aki motorjavításokkal, felújításokkal foglalkozik, és közben magyarázza mit hogy csinál. Hát le a kalappal előtte.. amikor szétszed egy motort, és tudja az egész működését a sok millió apró kis elemnek, vagy amikor felismeri a hibákat. Nem kis tudást igényel szerintem, mégis le vannak nézve (legalábbis az én környezetemben) a szerelők. Miért van ez így?
2022. jún. 14. 15:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Ki van lenezve?

Mindig is elit szakma volt es brutál jól fizetett...

2022. jún. 14. 15:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Az én környezetemben le van. Tanulatlannak és koszosnak tartják őket (nem az én szavaim, én nem így gondolom!). Ahol autószerelőket képeztek középiskola után, azok is a város legrosszabb iskolái voltak, ahova a lezüllött alakok mentek főként. Női ismerőseim körében is megvan ez a lenézés
2022. jún. 14. 15:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Jelentős mértékben a vállalkozó hiénáknak köszönhető. Termelj ki havi 4-5 milliót (munkadíj + alkatrész haszon), adok cserébe havi 240 ezret minimálbérre bejelentve. Az alkalmazott úgyse tudja azt megcsinálni, mint egy festő, villanyszerelő vagy burkoló, hogy önállósítja magát, mert 10-20 milliótól indul a buli még akkor is ha csak bérel egy ipari ingatlant és használt gépekkel, műszerekkel kezdi. Tehát ha nem örökölt, akkor felejtős, marad a nyomor egy életen át. Gyakorlatilag a mai élősködők közül 10-ből 9 átvette a csalási vállalkozást vagy egyéb örökségből mulat a dolgozó nép kárára és nyomorára.
2022. jún. 14. 15:56
 4/12 anonim ***** válasza:
56%
Egyszer volt egy autószerelő barátom. Állandóan olyan olajos volt a körme alatt, h kimosni se tudta eléggé (pedig tényleg próbálkozott) én pedig viszonyogtam attól, h majd azzal az ujjal aki megujjazni és egyebek. Egyébként én tisztelem őket, de kapcsolatot nem tudok elképzelni velük.
2022. jún. 14. 15:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, "családi vállalkozást" akartam írni, bár a csalási is megállja a helyét, mert ott csal ahol tud, legszarabb utángyártott alkatrészek gyáriként kiszámlázva ötszörös áron, minimálbéres bejelentés, de napi 10 órát kell dolgozni, stb.
2022. jún. 14. 16:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ki nézi le, de az én környezetemben nincs ilyen. Egy autó mostmár olyan bonyolult, vezetni alig tudom, nemhogy szerelni...
2022. jún. 14. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
En jobban tisztelem az autoszerelomet, mint barmelyik orvost, akivel dolgom van. Boven kifizetem borravaloval, es barmit ad kolcson (ablakmoso, stb) kamatostol visszaadom (pedig sose keri vissza).
2022. jún. 14. 16:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Van egy réteg aki úgy rakja össze, hogy másnapra szétesik és nem létező javításokért is felszámolja a díjat.

Utána ha elviszem egy másik szerelőhöz és úgy bele van gyúgyulva a csavar, hogy még a rozsda is érintetlen rajta akkor 100, hogy nem lett szétszedve az adott rész.

2022. jún. 14. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Járműmérnök vagyok, tehát van valamennyi közöm a szakmához, elég vegyesek a tapasztalataim. Mivel nagyobb javításokat nem tudok infrastruktúra hiányában elvégezni az autómon (bár szívem szerint mindent magam csinálnék), ezért kénytelen vagyok szerelőhöz vinni. Sajnos van nem kevés olyan szerelő, akihez elviszed az autódat, hetekig hozzá sem nyúl, a haverok autója mindig előbbre való, meg a 15-20 milliós fullos kocsik, ha kérdezed mi lesz vele, akkor jön az ígérgetés. Majd ha megcsinálja sem lesz benne köszönet, nyilván egy motorikus javítást úgysem tudsz leellenőrizni. Számlát meg soha nem fogod megkapni.

DE

Tiszelet a kivételnek, vannak nagyon korrekt szerelők is, akik szívvel lélekkel, még akár a számukra anyagilag rosszabb megoldásra is rávesznek, ha az az ügyfél érdeke. Ők vannak kevesebben, ha ilyet találtok becsüljétek meg, ha drága is, mert rengeteg a kókler, mókoló, kókányoló szakembör 😀

2022. jún. 14. 17:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tiszteletreméltó szakma, csak nagyon koszos. Én autóvillamosságban akartam dolgozni, de faterom lebeszélt miatta anno.
2022. jún. 14. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!