Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyeden okozott bérfeszü...

Munkahelyeden okozott bérfeszültséget a 25 év alatti dolgozók SZJA mentessége?

Figyelt kérdés
Főleg ilyen inflációs környezetben elég frusztráló lehet hogy ez kezdő többet visz haza mint egy több évtizeddel tapasztal társa.

2022. jún. 10. 13:56
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
31 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%
Amúgy ha rendesen dolgoznának akkor még úgy elengedné az embert, mert fiatalok, hát legyen nekik egy kis plussz segítség, ha már nekünk nem jutott ki soha semmi. De mikor még a jobb pénzért is egész nap csak lábat lógatnak, az kicsit gáz.
2022. jún. 10. 13:58
 2/12 anonim ***** válasza:
33%
első vagyok, még annyival kiegészítve, hogy amiatt sincs bérfeszültség, hogy a sokgyerekes megkapja a bruttóját nettóba, szóval szerintem alapvetőn nincs.
2022. jún. 10. 13:59
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

"Főleg ilyen inflációs környezetben elég frusztráló lehet hogy ez kezdő többet visz haza mint egy több évtizeddel tapasztal társa"

Tobb evtized az minimum 20 evet jelent, nalunk egy kezdo keres 6-700 brutto korul, egy 20+ eves szakmai tapasztalattal rendelkezo principal engineer meg milliokat. Megis milyen feszultseget okozna?

2022. jún. 10. 14:03
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Miért okozott volna? Egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember nagyságrendekkel többet keres egy kezdőnél, 25% semmi, úgy is többszörös szorzó a különbség.
2022. jún. 10. 14:15
 5/12 anonim ***** válasza:
12%

Nincs belőle probléma.

Nálunk köszönő viszonyban sincsenek a kezdők bérei a többiekével.

5-6 fős újonc csapat összesen visz haza annyit mint én egyedül.

2022. jún. 10. 15:05
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Néha viccelődnek az idősebb kollégàk hogy SZJA-val könnyű meg ilyenek de amúgy nem.Meg az is igaz hogyha egy kedző többet keres egy tapasztalt kollégánál adókedvezménnyel akkor a tapasztaltabb valamit nagyon elronthatott

22/F

2022. jún. 10. 17:10
 7/12 anonim ***** válasza:
33%

Ezen nem fogunk összeveszni.

Pályakezdő kolléga kap 200-300 ezret.

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező 1.1-1.5 millió között.

2022. jún. 10. 18:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezen nem fogunk összeveszi, mert akkor veszekedhetnénk azon, hogy a gyerekeseknek is több a nettó bére ugyanazon bruttó bér után, no meg a betegségben szenvedőknek is, aztán ott vannak még a nyugdíjasok, akiktől nem vonnak "nyugdíjjárulékot", azért több a bérük... :)
2022. jún. 11. 05:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekeseknek jár, ők nem a semmire kapnak.

Letettek már valamit az asztalra, legyártották a jövő adófizetőjét.

2022. jún. 11. 06:14
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, pedig közszférában dolgozok, szóval tényleg többet kapok mint aki x éve ott dolgozik. Inkább viccelődni szoktak a korommal, hogy milyen kis fiatalka vagyok, az egyetlen szja mentes. Tudják, hogy nekem is nagy visszaesés lesz, ahogy betöltöm a 25-öt.
2022. jún. 11. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!