Amúgy ha rendesen dolgoznának akkor még úgy elengedné az embert, mert fiatalok, hát legyen nekik egy kis plussz segítség, ha már nekünk nem jutott ki soha semmi. De mikor még a jobb pénzért is egész nap csak lábat lógatnak, az kicsit gáz.
2022. jún. 10. 13:58
2/12 anonim válasza:
első vagyok, még annyival kiegészítve, hogy amiatt sincs bérfeszültség, hogy a sokgyerekes megkapja a bruttóját nettóba, szóval szerintem alapvetőn nincs.
2022. jún. 10. 13:59
3/12 anonim válasza:
"Főleg ilyen inflációs környezetben elég frusztráló lehet hogy ez kezdő többet visz haza mint egy több évtizeddel tapasztal társa"
Tobb evtized az minimum 20 evet jelent, nalunk egy kezdo keres 6-700 brutto korul, egy 20+ eves szakmai tapasztalattal rendelkezo principal engineer meg milliokat. Megis milyen feszultseget okozna?
2022. jún. 10. 14:03
4/12 anonim válasza:
Miért okozott volna? Egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember nagyságrendekkel többet keres egy kezdőnél, 25% semmi, úgy is többszörös szorzó a különbség.
2022. jún. 10. 14:15
5/12 anonim válasza:
Nincs belőle probléma.
Nálunk köszönő viszonyban sincsenek a kezdők bérei a többiekével.
5-6 fős újonc csapat összesen visz haza annyit mint én egyedül.
2022. jún. 10. 15:05
6/12 anonim válasza:
Néha viccelődnek az idősebb kollégàk hogy SZJA-val könnyű meg ilyenek de amúgy nem.Meg az is igaz hogyha egy kedző többet keres egy tapasztalt kollégánál adókedvezménnyel akkor a tapasztaltabb valamit nagyon elronthatott
22/F
2022. jún. 10. 17:10
7/12 anonim válasza:
Ezen nem fogunk összeveszni.
Pályakezdő kolléga kap 200-300 ezret.
Több évtizedes tapasztalattal rendelkező 1.1-1.5 millió között.
2022. jún. 10. 18:20
8/12 anonim válasza:
Ezen nem fogunk összeveszi, mert akkor veszekedhetnénk azon, hogy a gyerekeseknek is több a nettó bére ugyanazon bruttó bér után, no meg a betegségben szenvedőknek is, aztán ott vannak még a nyugdíjasok, akiktől nem vonnak "nyugdíjjárulékot", azért több a bérük... :)
2022. jún. 11. 05:10
9/12 anonim válasza:
Gyerekeseknek jár, ők nem a semmire kapnak.
Letettek már valamit az asztalra, legyártották a jövő adófizetőjét.
2022. jún. 11. 06:14
10/12 anonim válasza:
Nem, pedig közszférában dolgozok, szóval tényleg többet kapok mint aki x éve ott dolgozik. Inkább viccelődni szoktak a korommal, hogy milyen kis fiatalka vagyok, az egyetlen szja mentes. Tudják, hogy nekem is nagy visszaesés lesz, ahogy betöltöm a 25-öt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!