Szerinted bérfeszültséget okoz majd a 25 év alattiak SZJA mentessége?
Eltudom kepzelni hogy egyes helyeken igen, de szerintem vagy csokkentik a bruttojuk igy ugyanannyi nettot fognak kapni, vagy ahol meg nem, ott valoszinuleg kikopik majd az idosebb reteg.
Pld siman elkepzelheto hogy a mekibe nem fogja mar 25 ev feletti alkalmazottnak megerni ott dolgozni...
Igen sajnos a munkáltatók ezt valamennyire belekalkulálják. Ami szerintem egyébként inkorrekt és undorító is. Az én nettó beremhez semmi közük igazából. És mégis most ezzel érveltek nekem, hogy fogadjam el a kevesebb bruttót. Mert az szja mentesség. És nem kis cég, hanem az egyik legnagyobb német multi.
Mondtam nekik, hogy ez inkorrekt érvelés, és hogy ezt egy esetleges balos kormány olyan gyorsan elveheti hogy csak na.
Nem sikerült megegyezni még emiatt. Nem akarok igazából rossz szájízzel kezdeni dolgozni így, hogy emiatt alálőttek annak a bérnek amit megadtam. (és ha nem 25 alatt lennék, vagy nem lenne kedvezmény meg is adnák)
4 amúgy pont fordítva. Itt a munkaadok verik dicső vezerunk.. Val. A munkavalloknak járó állami kedvezményt használják ki a cégek.
Értem hogy nem szereted a Fideszt (hogy miért az jó kérdés) de ne állíts már valotlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!