Mi ez a köpködés a 25 év alattiak adómentességével kapcsolatban?
Engem már bőven nem érint, de elképedek, hogy a cégnél ahol dolgozom, milyen indulatokat képes ez kiváltani.
Igen, előfordul, hogy így egy fiatal jobban keres nettóban, mint egy 15 évvel idősebb alak, aki x éve dolgozik a cégnél, de akkor haragudni kellene minden adókedvezményre jogosultra ebből kiindulva? 3-4 gyerekesekre, betegekre, beteg gyereket nevelőkre, stb?
Ez kormány nagy bérfeszültség generálása az emberek összegugrasztására szolgál. Igenis nagyon bosszantó hogy egy zöldfülű 40-80 ezerrel többet visz haza mint aki betanította.
Ezt nem tűrheti a nép szó nélkül.
Szerintem ez egy jó kezdeményezés. Pláne annak fényében, hogy a kúrmány elvette a lehetőséget a gyermektelen fiataloktól a saját lakásra. Ugyanis a CSOK miatt elszálltak az ingatlanárak és az LTP-t is beszántották, így ha egy fiatal nem alapít családot és csinál 3 gyereket, akkor esélye nincs, hogy belátható időn belül saját lakása legyen. És valljuk be, nem mindenki tenyésznyúl, hogy 23 évesen lefialjon 3 gyereket. Sőt, jellemző manapság, hogy 30 alatt nem is talál az ember igazi társat magának. Bár persze az IQ nulla rétegnél ez lehet, hogy máshogy megy.
Én örültem volna anno egy ilyen lehetőségnek. 20 évesen kezdtem dolgozni és csak később csináltam diplomát, szóval 25 éves koromig jól jött volna a plusz pénz. Ehelyett a diplomáért is fizetnem kellett, csak mert munka mellett, levelezőn végeztem, hogy előre jussak.
A kedves kúrmány a tudatlan réteget támogatja, mert azokat lehet irányítani...
Én annak örülnék ha senkit nem támogatna államóvóbácsi és nem is szedne ennyi adót. Foglalkozna csakis azokkal a feladatokkal amikre az állam való: rendfenntartás, katasztrófavédelem, igazságszolgáltatás.
A többit pedig hadd intézze a piac a maga módjàn.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!