Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi ez a köpködés a 25 év...

Mi ez a köpködés a 25 év alattiak adómentességével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Engem már bőven nem érint, de elképedek, hogy a cégnél ahol dolgozom, milyen indulatokat képes ez kiváltani.

Igen, előfordul, hogy így egy fiatal jobban keres nettóban, mint egy 15 évvel idősebb alak, aki x éve dolgozik a cégnél, de akkor haragudni kellene minden adókedvezményre jogosultra ebből kiindulva? 3-4 gyerekesekre, betegekre, beteg gyereket nevelőkre, stb?

2022. jan. 6. 08:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
50%

Ez kormány nagy bérfeszültség generálása az emberek összegugrasztására szolgál. Igenis nagyon bosszantó hogy egy zöldfülű 40-80 ezerrel többet visz haza mint aki betanította.

Ezt nem tűrheti a nép szó nélkül.

2022. jan. 6. 08:59
 2/24 anonim ***** válasza:
34%
Eleve eleg szanalmas, hogy egy ujonc es egy 15 evvel idosebb ember kozott kisebb a berkolunbseg, mint az szja merteke. Aki normalis karriert epit, az a tobbszoroset keresi egy palyakezdo fizetesenek, igy kb. semmit nem erez a 25 ev alattiak adomentessegebol.
2022. jan. 6. 09:06
 3/24 anonim ***** válasza:
16%
2.Gomba
2022. jan. 6. 09:08
 4/24 anonim ***** válasza:
88%
Diszkrimináció, a kor csak egy szám, nem ehhez kéne kötni ezt. Hanem mondjuk az első 2-3 bejelentett munkaévhez, mert ezzel aki hosszan tanul azzal kitolnak, például egy orvossal, akinek pont szüksége lenne rá.
2022. jan. 6. 09:09
 5/24 A kérdező kommentje:
Nyilván szerintem azt a hülye is látja, hogy ez nem a diplomás fiataloknak szól, mert akkor nem 25 év lenne a korhatár, igen. Akkor túl sok adót kéne "lehúzniuk a budin", ha ez a réteg is jelentősebben beleesne. :)
2022. jan. 6. 09:21
 6/24 anonim ***** válasza:
92%
Figyelj valahol meg tudom érteni, ha valaki felháborodik, hogy a másik sokkal jobban keres pusztán a kora végett. De jönnek a választások, kell a szavazatvásárlás, hát ezt is bevállalta bölcs kormányunk, hogy még jobban mélyítse a társadalmi szakadékokat. Most a 25 év alatti munkavállalók vs minden más munkavállaókét.
2022. jan. 6. 09:23
 7/24 anonim ***** válasza:
24%
Eddig az volt a baj, hogy a fiatalokat nem támogatják. Nektek semmi sem jó.
2022. jan. 6. 09:37
 8/24 anonim ***** válasza:
76%
Én fiatal vagyok, még sem támogatnak. Akkor miről is beszélünk?
2022. jan. 6. 09:47
 9/24 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem ez egy jó kezdeményezés. Pláne annak fényében, hogy a kúrmány elvette a lehetőséget a gyermektelen fiataloktól a saját lakásra. Ugyanis a CSOK miatt elszálltak az ingatlanárak és az LTP-t is beszántották, így ha egy fiatal nem alapít családot és csinál 3 gyereket, akkor esélye nincs, hogy belátható időn belül saját lakása legyen. És valljuk be, nem mindenki tenyésznyúl, hogy 23 évesen lefialjon 3 gyereket. Sőt, jellemző manapság, hogy 30 alatt nem is talál az ember igazi társat magának. Bár persze az IQ nulla rétegnél ez lehet, hogy máshogy megy.

Én örültem volna anno egy ilyen lehetőségnek. 20 évesen kezdtem dolgozni és csak később csináltam diplomát, szóval 25 éves koromig jól jött volna a plusz pénz. Ehelyett a diplomáért is fizetnem kellett, csak mert munka mellett, levelezőn végeztem, hogy előre jussak.

A kedves kúrmány a tudatlan réteget támogatja, mert azokat lehet irányítani...

2022. jan. 6. 09:50
 10/24 anonim ***** válasza:
80%

Én annak örülnék ha senkit nem támogatna államóvóbácsi és nem is szedne ennyi adót. Foglalkozna csakis azokkal a feladatokkal amikre az állam való: rendfenntartás, katasztrófavédelem, igazságszolgáltatás.

A többit pedig hadd intézze a piac a maga módjàn.

2022. jan. 6. 10:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!