Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mióta kötelező magánszemélynek...

Mióta kötelező magánszemélynek VPID szám, hogy le lehessen vámoltatni EU-n kívülről érkező terméket?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy haszált gitárt Japánból és a FedEx VPID kódot kér a vámoltatáshoz, amit most az Ügyfélkapunk kell igényelnem. Na most ez már a 4. gitár lesz amit EU-n kívülről rendelek. Még pár éve volt 2 USA-ból és egy Oroszországból és akkor még nem kérték a VPID-t. Pénteken megigényeltem, bár elég nehézkesen a kódot. Még nem kaptam választ, de nyilván azért, mert hétvégén nem dolgoznak a NAV-nál azon a részlegen. Remélem holnapra meg lesz a kód, ugyanis keddtől már raktározási díjat számít fel a FedEx, pénteken meg visszaküldi a feladónak, ha nincs vámkezelve.

#vám #NAV #Vámazonosító
febr. 16. 18:25
 1/6 A kérdező kommentje:
(-k*)
febr. 16. 18:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Pár éve, amikor én rendelgettem külföldről magánszemélyként, akkor még nem volt kötelező, a futárcég VPID számával lett elvámolva, annyi, hogy nekem kellett elutalni a pénzt a NAV felé, megadva a futárcég VPID számát. Legalábbis a DHL-nél így volt, amikor nagyobb összegben rendeltem. Ha kisebb összegben, akkor a DHL megelőlegezte a fizetendőket és nekik kellett fizetnem a futárnál átvételkor.
febr. 16. 18:35
 3/6 A kérdező kommentje:

Ezt küldte a FedEx emailben:

"Vámkezelést csak saját VPID számmal rendelkező magánszemély kérhet. Amennyiben nem rendelkezik VPID számmal, úgy az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban, ügyfélkapu+ vagy DÁP -on keresztül elektronikusan tudja megigényelni.

[link] Új nyomtatvány - AA jel, adóigazolvány-igénylés - Vámazonosító szám igénylése, kapcsolódó adatok módosítása

VPID szám lekérdezése – ONYA – Saját adatok lekérdezése – pdf file megnyitása"

febr. 16. 18:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Írj a fuvarózó cégnek, hogy tartsa még az árut, és ne küldje vissza. Folyamatban van az ügyintézésed. Ennyike.
febr. 16. 23:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Beszéltem a Fedex-el és elvileg tabalyi év vége óta kötelező....
tegnapelőtt 13:46
 6/6 A kérdező kommentje:
v*
tegnapelőtt 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!