Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ellenőrzött tőkepiaci ügylet...

Ellenőrzött tőkepiaci ügylet adózás pontosan?

Figyelt kérdés

Szóval ha jól tudom ellenőrzött tőkepiaci ügyletből (részvény adás és vétel) nyereségadót kell fizetni, 15% SZJA.

Ezt ha jól tudom csökkentik a brókeri díjak.

Valamint a kamatjövedelem (kamatadó) 15% SZJA és 13% SZOCHO.

Ezeket jól tudom?

Illetve van valami alsó határ ami alatt nem kell kamatadót vagy nyereségadót fizetnem? Valahol hallottam, hogy ha nem éri el az 1000Forintot nem kell, de nem találtam erről semmit.

Előre is köszönöm a válaszokat.

febr. 16. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Igen, jól tudod, 1000 Ft alatti SZJA-t nem kell befizetni, de a bevallásban szerepeltetni kell.
febr. 16. 17:18
 2/5 A kérdező kommentje:
És a SZOCHO-t? 1000forint alatt is?
febr. 16. 18:15
 3/5 krwkco ***** válasza:
100%
Ellenőrzött tőkepiaci ügyletnél nincs szocho.
febr. 16. 23:17
 4/5 A kérdező kommentje:
De a kamatadónál van.
tegnapelőtt 10:21
 5/5 anonim ***** válasza:
De miből van kamatjövedelmed? Külföldi értékpapírszámlán tartott kötvényekből, befektetési jegyekből? Mert ha belföldi, akkor a számlavezető szolgáltató fizeti be a kamatadót és a szocho-t.
tegnapelőtt 13:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!