Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha megszüntetem az adószámos...

Ha megszüntetem az adószámos magánszemély tevékenységemet, tehát töröltetem az adoszamom, újra igényelnem kell a gyedet?

Figyelt kérdés
Gyeden lévő anyuka vagyok, pár hete igenyeltem adószámot természetes személyként. Nagyon nagy barom vagyok, mert elkerülte a figyelmem, hogy gyed mellett ezt nem tehetem meg. Ha most megszüntetem, utána igényelhetek újra gyedet?

ma 09:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért ne tehetnéd meg gyed mellett? Semmi sem tiltja. Egyébként ha megszünteted sem kell újra igényelned a gyedet.
ma 11:18
 2/3 A kérdező kommentje:

[link]

Ebben a cikkben olvastam, hogy nem lehet gyed mellett adószámos magánszemélynek lenni

ma 11:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Félreérted. Ez a cikk csak azt írja, hogy az adószámos magánszemélyes dolgok nem számítanak bele a gyed alapjába. Nem kapsz utána ellátást. De lehetsz gyed mellett adószámos magánszemély.
ma 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!