Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen tanárnak kell menni a...

Milyen tanárnak kell menni a legtöbb pénzért?

Figyelt kérdés

2022. jún. 8. 20:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Magántanárnak.

fősulis voltam, amikor jártam egy matektanárhoz (kb 16-17 éve!) akkor volt 3600 ft egy óra nála. És rengetegen jártak hozzá, mert nagyon jó volt a srác. ja, igen, nem árt jónak lenni.

2022. jún. 8. 21:07
 2/22 anonim ***** válasza:
83%
Matek
2022. jún. 8. 21:12
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
Matek, nyelv, kémia/fizika.
2022. jún. 8. 21:13
 4/22 anonim ***** válasza:
34%
Szoftverfejlesztést oktatónak
2022. jún. 8. 22:14
 5/22 anonim ***** válasza:
85%
Vitorlaokatato Ausztriaban a Worth-i tonal vagy Luganoban a tonal.
2022. jún. 9. 00:42
 6/22 anonim ***** válasza:
90%
Közszféras bértábla van ami nem tesz különbséget abban, hogy éppen rajzot vagy matematikát oktatsz.
2022. jún. 9. 06:01
 7/22 anonim ***** válasza:
76%
Pályaelhagyó tanárnak!
2022. jún. 9. 06:39
 8/22 anonim ***** válasza:
14%
Egyeteminek, mert az egyetemi tanároknak nem csak az oktatás a dolga, hanem tananyagok kidolgozása, kutatásokban való részvétel, publikációk készítése, és jellemzően különféle projektmunkákban is részt vesznek, és ez mind plusz pénz. Az az egyetemi tanár, aki odateszi magát és nem csak oktat, hanem mást is hajlandó csinálni, simán megkeres 600-800 ezer Ft-ot, vagy akár többet is.
2022. jún. 9. 08:11
 9/22 anonim ***** válasza:
95%

Kedves 8-as!

Sajnos hatalmasat tévedsz több fronton is:

1) A tananyagok kidolgozása alapfeladatnak minősül, így nem jár rá extra.

2) A kutatást elvárják, de nem szeretik finanszírozni, sőt neked kell felhajtanod a pályázatokat, megcsinálod hozzá az anyagokat, majd leküldve a pályázati irodának várod a fejleményeket.

Hétfőn délben jeleztek vissza egy 2019-ben leadott pályázatomra, hogy adjam meg a friss költségtervezetet. Küldjem meg minimum 3 egymástól független cégtől bekért aktuális árajánlatot a gépekre és vegyszerekre vonatkozóan. Határidőnek kedd 10:00-át adták meg.

Az is vicces, hogy a pályázatok beérkezési ideje 2020. február, elbírálás pedig 2020. májusban volt, tehát már bő 2 éve lezárult :) Ez csak egy példa a sok hasonló közül!

3) A publikációk készítésére szintén nem fizetnek semmit! 2-3 évente lehet pályázni és az összes pályázó közül 1db részesül 100 000Ft jutalomban, ennek az elbírálásáról csak annyit írnék, hogy többen is beadtuk, 5 közvetlen kollégámmal egyetemben én is. Pár héttel később egy másik tanszéken dolgozó kollégával beszélgetve megtudtuk, hogy ő lesz a nyertes, mert eddig senki nem adott be pályázati anyagot.

4) A projektmunkák esetén részlegesen igazad van, valóban a vezetőség busásan részesül belőle. Rendszerint 3-4 hetente kapok munkaköri módosítást a projektmunkák miatt, de eddig 1Ft-ot sem láttam belőle.

Minden épelméjű kerüli ezen feladatokat, hiszen nincs belőle pénz, de felelősség és fejfájás dögivel!

Az miért előnyös szerinted, ha az alapbéred 60%-át a projektből kapod és sikertelen teljesítés esetén vissza kell fizetned?

Szerinted miért jó az nekem, hogy visszamenőlegesen 5 évre ilyent akarnak aláíratni, közben a második hosszabbítás is a vége fele jár, de még nincsen elindítva sem a projekt?

Te aláírnál olyan szerződést miszerint 2,4milliárd Ft-os projektért a saját vagyonoddal is felelsz, miközben 3-4 éve fút és nincsenek eredmények, de felajánlanak extra br. 30eFt-ot a maradék 2-3 hónapra?

Nem teszem magam oda, nem hajtom önként a fejem guillotine alá, nem vagyok rá hajlandó! Te megtennéd, vagy esetleg meg is teszed???

2022. jún. 9. 10:59
 10/22 anonim ***** válasza:
61%
Pár évvel ezelőtt néztem, hogy egy vidéki egyetemen mennyi a docensi fizetés és megállapítottam, hogy a szakképzés többet fizet, még a közismereti oktatónak is.
2022. jún. 10. 06:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!