Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 20-30 evesek mennyi megtakarít...

20-30 evesek mennyi megtakarított pénzetek van és mire gyujtottok?

Figyelt kérdés

Kezdem en jelenleg 25 vagyok es van 400e ftom es a jelenlegi cel egy auto.

1 ev mulva remelhetoleg meg tudom gyorsítani a gyujtest mivel jovore diplomazok le.

2022. jún. 6. 20:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
72%

Ezért nem állampapirban kell infláltatni a pénzed.

2022. jún. 7. 13:37
 22/27 anonim ***** válasza:
77%

"Ezért nem állampapirban kell infláltatni a pénzed."

Nem 2 hete raktam oda, amikor betettem akkor még ez volt a logikus döntés. Majd kamatfordulónál kiveszem, bár azt még nem tudom, hogy mit lehetne kezdeni vele.

Az euróba átváltás és utána eurós állampapírba rakásnál jobb ötletem nincs. Részvényeket nem szeretnék venni jelen pillanatban, kriptót alapból kizárom, akkor meg mi marad?

2022. jún. 7. 13:40
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
26 év, 3.5 millió. Szeretnék majd PhD-zni és a doktori ösztöndíj nem túl sok, szóval arra gyűtök, hogy a képzés alatt se kelljen nyomorogni. Autó nem kell, a lakást már elengedtem.
2022. jún. 7. 13:42
 24/27 anonim ***** válasza:
63%

Soha nem volt jó alternativa, évi 1-2-3%os haszonnal a legjobb esetben. De leginkább nem tartotta a reális inflációt.

Ha befektetsz, fektess be, ne malacperselyt válassz szvsz.

2022. jún. 7. 13:46
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

"Soha nem volt jó alternativa, évi 1-2-3%os haszonnal a legjobb esetben. De leginkább nem tartotta a reális inflációt."

Nekem ez arra kellett, hogy az inflációt hozza (vagy legalábbis majdnem). Arra jó volt.

Kockáztatni nem akarok. De akkor mondhatsz jobbat, hogy mit csináljak vele. Esnek a tőzsdék, nem akarok 2-3 évnél tovább rajta ülni (ha máshogy nem, akkor egy lakáshittellel addig úgyis vásárolok valamit), szóval nem játszik az, hogy "most megveszem az xy részvényeket, mert olcsók, aztán majd 5 év múlva eladom".

2022. jún. 7. 13:55
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

24. A 18-as válaszoló vagyok. Én sem értek veled egyet. Egy dolog befektetni kockázatos eszközökbe olyan pénzt, amire nincs mostanában szükséged. Akár a nyugdíjadra való pénzt, vagy valamilyen más iszonyú távlati célra kellő pénzt, esetleg a "csak úgy" gyűjtögetett pénzt simán be lehet tenni magas kockázatú eszközökbe is, ha valakinek van kockázatvállaló képessége.

De az ingatlanra gyűjtött pénzzel felelőtlenség hazárdírozni, mert az egy fix, közeljövőben bekövetkező célra kell majd és olyanba kár tenni, ahol csökkenhet a nominális értéke is. Ugyanígy gondolom a gyereked egyetemére félretett pénzzel sem tőzsdéznél. (Ezeket a "hova kellett volna tenni" dolgokat pedig hagyjuk. Igen, látjuk hogy az utóbbi 5-10 évben bárhová tetted a pénzed a tőkepiacokon csak nyertél vele. Ez nem volt mindig így és nem is lesz mindig így.) Meg azt ne mondd már, hogy csak mert az utóbbi 13-14 évben nem volt igazán komoly tőzsdei esés, illetve amikor egyszerre minden más is esett, ezért te is azt hiszed, hogy soha többé nem lehet bukni a tőzsdén, kriptón, satöbbin.

2022. jún. 7. 22:24
 27/27 anonim ***** válasza:
75%
Miért nem vesztek addig garázst? Az értékálló.
2022. jún. 10. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!