Szerintetek magánangoltanárnak vagy gyógytornásznak érdemesebb tanulni?
Figyelt kérdés
2022. jún. 3. 21:23
A kérdező szavazást indított:
Gyógytornásznak
Magánangoltanárnak
15 szavazat
1/14 anonim válasza:
szakmát kell tanulni abban van a pénz
2/14 Dávid válasza:
Egy magántanár online pótolható, egy gyógytornász nem.
Magántanárként 300.000 nettót kerestem.
Egyre több ember tud angolul,a gyógytornászok száma meg egyre csökken.
3/14 A kérdező kommentje:
Akihez én járok vidéken angoltanár, annak egy nap 6-8 tanítványa van, és egy óráért 4 ezret kér, tehát ha mondjuk 7 tanítvánnyal számolunk átlagban akkor 7x4000x5×4 az 560 ezer ft.És ez egy 30 ezres vidéki kisvárosban, egy nagyobb városban 5, 6 ezret szerintem el lehet kérni egy óráért, és akkor 7x6000x5x4 az 840 ezer, ha levonjuk a KATÁT akkor az 790 ezer ft, más anyagköltség nagyon nincs.
2022. jún. 3. 23:15
4/14 anonim válasza:
1-es:
Nem minden a pénz. Mert ha csak a pénz számít, akkor menjen mindenki szexmunkásnak...
Lehet, hogy sokat keres egy melós, de inkább a szomszéd Pista gyereke menjen szakmunkásnak.
6/14 anonim válasza:
Pont hogy egyre több a gyógytornász, tanár meg nem. Tapasztalatból tudom, hogy tele van az egyetem is gyógytornászokkal, ami egyébként oktatás szempontjából sem jó. Tanárnak meg egyre kevesebb ember megy a gyatra fizetés miatt, de ha külön órákat adnál, azzal mondjuk elég jól lehet keresni. Amelyik jobban érdekel igazából ezt tudom mondani, tényleg nem minden a pénz igazából. Ha nem szeretnél angol tanár lenni, azt utálnád egy életen át, ha nem szeretnél gyógytornász lenni, akkor meg azt. Mind a kettőből meg lehet élni igazából, most az, hogy melyikből élnél színvonalasabban, jó kérdés.
7/14 A kérdező kommentje:
Igazából anglisztika szakra, utána angol nyelvoktató mesterképzésre szeretnék menni, mert az egyszakos tanár mesterképzés megszűnt, így közoktatásban nem taníthatnék, csak nyelviskolákban, vagy magánban.
2022. jún. 5. 17:23
8/14 A kérdező kommentje:
Két évet elvégeztem gyógytornász szakon, de nem tetszett, ezért passzíváltattam magam, jelenleg egészségügyben dolgozom,levelezőn végezném az egyetemet.
2022. jún. 5. 17:29
9/14 anonim válasza:
Hát a gyógytornász hivatáshoz kell nagyon, hogy szeresd, pláne míg tanulsz az egyetemen, mert másképp nagyon nehéz végigszenvedni szerintem (szintén ezen a szakon vagyok). Ha tényleg érdekel az anglisztika-angol nyelvoktató később, akkor szerintem mindenképp próbáld meg, pláne ha van még ingyen féléved, akkor veszteni nem veszítesz, csak nyersz ha tetszik.
10/14 anonim válasza:
Nincsen levelező gyógytornász alapszak, csak mesterképzés érhető el úgy. Ha 2 év nem tetszett, akkor én nem folytatnám, mert csakég specifikusabb ledz a szakma, először vannak az általános tárgyak, mozgástan, anat, utána jönnek a kórélettani dolgok. Ez nem az a szak, amit annyira könnyű végig szenvedni, mert nagyon manuális és testközeli, nem pedig elméleti. A munka még rosszabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!