Az orvosok miért érzik úgy továbbra is, hogy alul vannak
fizetve?
Figyelt kérdés
A fél év múlva érvényes bértábla alapján 3 év tapasztalattal már bruttó 600 ezer feletti, 6 év után pedig millió feletti az alapfizetés, ami nyugdíjig 2 millió fölé emelkedik. Erre jönnek még a pótlékok, túlórapénz, stb. Az igaz, hogy külföldön ennél jóval többet lehet keresni, de ez minden területre igaz Magyarországon, ez a fizetés pedig itthon szinte minden szakmában átlag felettinek számít.
Nincsenek alulfizetve. Haver 2 ev tapasztalattal 1.5 milliot keres. A bertablara meg rajon az hogy mittom milyen korhaz milyen besorolasu es egyik masik osztaly megint specko besorolasu, aztan arra meg a tulora penzek...
2022. jún. 3. 14:21
2/11 anonim válasza:
Nem a bruttót vedd figyelembe, hanem a nettót, ami ennek kb a fele.
A másik, hogy mire elkezd önállóan orvovként doglozni valaki, addigra 9-10 év egyetem van mögötte - azaz legalább 28 éves,- ehhez jön még az említett 3 év, magyarul 30 év fölött van, mire kézhez kap kb 300 ezer Ft-ot. EZ AZ, ami a vicc kategória, ennyi munkabefektetéssel alig kap többet, mint a minimálbér!
2022. jún. 3. 14:22
3/11 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen orvosként dolgozol és hol?
Magánszektorban kevesebb a stressz, és ha a betegek kedvelnek, jó híred van, akkor kizárólag magánrendeléssel ennek a többszörösét megkeresheted.
Budapesten egy kb. 20 perces vizit 30-40000 forint nettó, ennek valószínüleg legalább 60-70%-át megkapja az orvos bruttóban. Ha naponta csak 7-8 magánbeteget ellátsz, az már bruttó 3-4 millió körüli fizu.
2022. jún. 3. 14:24
4/11 anonim válasza:
#2 igazad van, amíg szakorvosként kialakul egy pacientúrád az 5-10 év minimum.
És ehhez nem elég a szekértelem, még normális, kedves személyiség is kell hozzá, mert magánbetegek nem fognak azért fizetni, hogy lealázd őket a rendelődben.
2022. jún. 3. 14:26
5/11 anonim válasza:
Mert ugyanaz történt náluk is, mint sok más szektorban, kicsit több fizetés, de a mellékest, ami a fizu 5-10szerese volt, ellehetetlenítették. Hálapénzkommandó és társai. Alig merik már átvenni, be kell dugni X helyre, majd délután kiveszi amikor már nincs munkaidőben, stb. Igazából két választás maradt: kimenni nyugatra vagy itthon feketevállalkozás, ha nem akarod orbánék sleppjét és a babatámogatós-csokos parazitákat eltartani. Csak ugye ez orvosként nehéz, nem úgy megy, mintha villanyszereő lennél vagy más szaki. Egyben lélekölő is tud lenni, amikor pl szülészként megszűnik a havi több millió borítékban, a babatámogatott kismama meg a pofádba röhög, mert nem ad egy forintot sem, inkább elvesz.
2022. jún. 3. 16:26
6/11 Dávid válasza:
Egy orvos nettó félmilliót keres, egy ápoló feleannyit.
De nem az orvosoknak kéne csökkenteni, hanem az ápolóknak növelni.
Óriási az ápolóhiány.
2022. jún. 3. 22:34
7/11 anonim válasza:
Amilyen elképesztően sokat kell tanulniuk,amekkora felelősségük van és amilyen fontos a munkájuk szerintem kb nincs az a pénz ami sok lenne egy orvosnak.Itt inkább az a baj hogy mindenki másnak rohadt kevés a fizetése nem az hogy az orvosoknak sok.
Lehet hogy az államnak többe kerül de nagyon sok pénzt mentenek meg az orvosok amikor meggyógyítanak egy dolgozó embert,nem esik ki az adóbevétel mert munkaképtelen lesz vagy meghal.
#8 annak egy jó része a Markusovszki ösztöndíj, ami adómentes, ezért ilyen magas a nettó. A másik, meg hogy próbálj meg felelősen dönteni egy beteg életéről 24 óra ébrenlét után...na ezért nem kell sokallni a pénzt.
2022. jún. 16. 11:56
10/11 anonim válasza:
Nem tudom, én orvos vagyok és nem érzem hogy alul lennék fizetve. Úgyhogy nem tudom ezt honnan veszed
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!