Álláskeresési letöltése után 45 napig passzív jogon vagyok jogosult a tb ellátásokra. Ha továbbra sincs munkaviszonyom, akkor a 45 nap utántól kell csak fizetnem a tb-t magam után?
Figyelt kérdés
2021. aug. 3. 09:05
2/8 A kérdező kommentje:
Tb járulék fizetési kötelezettséget bejelenteni is a 45 naptól kell?
2021. aug. 3. 10:08
3/8 anonim válasza:
Tavaly nyár óta a NAV automatikusan értesít a tb fizetésről, de amúgy igen, a 46. naptól lesz előírva a fizetési kötelezettség.
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor semmit nem kell tennem, várjam a nav értesítést ezek szerint?
2021. aug. 3. 10:35
5/8 anonim válasza:
Pontosan, de ha mondjuk egy hónappal a 45 nap után még mindig nem jelentkeztek, akkor azért érdemes rákérdezni.
6/8 anonim válasza:
Én pontosítanék.
Mindenkinél ez a 45 nap passzív időszak van csak meg. Valójában passzív időszak annyi nap van, ahány napig az előtte fennálló biztosítási jogviszonyod tartott.
Tehát ha Te csak 28 napra voltál jogosult álláskeresési járadékra, akkor annak megszűnését követően csak 28 napig van "passzív időszakod". Tehát annyi napig, ahány napig az előtte lévő biztosítási időszakod fennállt, de MAXIMUM 45 napig!
Ha álláskeresésire a maximális 90 napig voltál jogosult, akkor természetesen utána a maximum 45 nap passzív időszakod van.
A 45 napot is van, ami befolyásolja. Például ha két biztosítási időszak között nem telt el 30 nap, akkor megint másképp kell számolni a passzív időszakot a következő biztosítás megszűnését követően...
7/8 A kérdező kommentje:
Értem és köszi. Nekem most 45 nap jár az én esetemben.
2021. aug. 5. 08:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!