Veszélyhelyzet alatt lejárt diákigazolvánnyal lehet továbbra is gyakornokként dolgozni?
Kaptam egy emailt, a ProHumantől, hogy előreláthatólag 2022.03.02-ig dolgozhatok náluk a vészhelyzet ideje alatt lejárt diákigazolványommal.
Remélem ez nem igaz, mivel már nincs hallgatói jogviszonyom.
A neten nem találtam semmit se erről.
Dolgozhatok, törvényesen október 31-ig. Nézz utána jobban a szabályoknak.
Csak tegnap kaptam egy emailt, hogy állítólag továbbra is maradhatok, ez a baj.
Az a baj, hogy nem én döntök. :/
A munkáltatónak ez jó, mert így jobban kitudja használni a fiatal munkaerőit.
Novembertől már munkaszerződést akartam, nem diákszerződést, de emiatt valószínűleg továbbra is a gyakornoki fizetést fogom kapni, bár inkább ne legyen igazam.
Váltani meg nem fogok, mivel 100% Home officeban vagyok, legalább az megvan. :D
Az a baj, hogy igazából nem tudni, hogy mi a helyzet. Vannak szövetkezetek, akik szerint lehet tovább is dolgozni és vannak, akik szerint nem.
Az biztos, hogy júniusban be lett jelentve, hogy a diákigazolványok végső lejárati ideje október 31. Mai napon is ez van benne a veszélyhelyzeti intézkedéses jogszabályban.
Én tegnap felhívtam a 1818-at, mert én is belefutottam abba, hogy az egyik szövetkezet ezt mond, a másik azt, ezért hívtam őket. Azt mondták, hogy valóban október 31-ig lehet diákként dolgozni. Ettől függetlenül pl a MÁV és volán továbbra is el fogja fogadni.
Gyakorlatilag azok az igazolványok érvényesek továbbra is annak ellenére, hogy a veszélyhelyzet alatt lejártak, amelyekkel amúgy is fennállnának a jogosultságaid, ha meghosszabbítottad volna őket időben. A diákigazolvány pont nem ilyen, mivel arra a hallgatói jogviszonyod ideje alatt vagy egyébként is csak jogosult, ellentétben mondjuk egy személyi igazolvánnyal.
És ettől függetlenül fogadja el a MÁV és a VOLÁN, logikusan kizárólag az utazásokat tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!