Behívtak interjúra? (Aldi) Ez már jó?
Aha, akkor te még nagyon fiatal vagy. Az érettségidhez gratulálok. :-)
Nekem viszonylag átfogó képet sikerült szereznem az ott dolgozókkal való beszélgetések során és igen, nagyon fiatalokat valóban nem szoktak felvenni az Aldiba, pláne ha nincs munkatapasztalatuk. Mert nem is a kereskedelmi tapasztalat a lényeg, hanem az, hogy van már hasonlóan pörgős munkahelyen szerzett tapasztalatod-e? Mert ha igen, azáltal azt a benyomást keltheted bennük, hogy bírni fogod az Aldit is és nem mondasz fel az első héten. Sokkal idősebb nem vagyok tőled, de én az Aldis interjú előtt évekig dolgoztam a Mekiben és megtanultam mi a pörgés. Ez ott a boltvezetőnek interjún nagyon is imponált.
Okos döntés, hogy szeretnél egy kis tapasztalatot szerezni és úgy továbblépni... Viszont ha az a cél, hogy a munkatapasztalat szerzést követően egy Aldinál helyezkedj el pl., szerintem ne a Tesco-val próbálkozz, az Aldi meg a Tesco nagyon-nagyon más munkatempót követelnek meg, nem biztos, hogy egy ilyen munka által később bekerülhetsz egy Aldiba.
Én azt javasolnám, hogyha 18-20 év körüli vagy, próbálj ki egy gyorséttermet akár részmunkaidőben. Akármilyen vicces is, de ha megállod a helyed, később az ilyen Aldiknál tényleg jó referencia, mert lesz fogalmad a pörgésről és remélhetőleg strapabíró srác/lány válik belőled. :)
Egyébként én budapesti vagyok és azért idősebb pár évvel tőled, egy plazmaadó központban vagyok recepciós június eleje óta. És igazából ami a bejelentésen túl nem tetszett az Aldiban, az a hét napos munkarend és a váltott műszakok. Ha nem hajnali ötre mész dolgozni, akkor a fél kettes munkakezdést követően este 10-kor végzel. Hidd el, semmiről nem maradtál le azzal, hogy nem vettek fel. :) Szerezz némi munkatapasztalatot meg képezd magad és vissza se nézz ilyen helyekre. :)
Aha gondolkodtam gyorséttermen is, leginkább kfc ami szimpibb mint a meki vagy burger, és ja hasonló mert ott is mindenki csinál mindent is szval pörgés van az fix. Holnap beadom oda is a jelentkezést és még néhány helyre, aztán kiderül. De nem életem karrierje lesz, és közben okj és nyelvtanulás.
A recepciós is tökjó amúgy, jobban is megbecsülik az embert, csak angolban még van mit fejlődni, meg úgy általában a kommunikációban :D én is budapesti vagyok, szóval van választék szerencsére csak mindig túlságosan vacilálok.
Köszönöm a tanácsokat, rögös az út de valahogy csak sikerül elindulni!
Ezért nem vettek fel?!
A pályakezdőség nem akadály, sőt!
Inkább nem ecsetelem, milyen alakok vannak alkalmazva...ne sajnáld...kihasználtak volna
Volt dolgozóként írom...azért annyira nem kell elhasalni az Aldi-tól, feszített a munkatempó, de ugyanolyan mértékben, mint más kereskedelmi helyeken...attól is függ, milyen forgalmú boltba jelentkezel.
Egy két érdekesség:
- simán megteszik, hogy beosztanak tőled jóval távolabbra eső üzletbe, mert megtehetik. Engem Gödöllőre szánt a boltvezető csakúgy, úgy, hogy újpesten lakom és a hozzám közelebb eső boltban dolgoztam. Magasról tett rá, hogy oldom meg a hazajutást.
- lekezelnek, elvárják, hogy úgy ismerd a boltot, mint a saját lakásodat. Össze-vissza passzolgatnak egymás közt, mert semmi kedve egyiknek sem új emberrel foglalkozni, azt segíteni.
- hajnalba mentem első nap...ordított bent a zene, mindenki pörgött, pakolt, 0 köszönés, hátra mentem, senki..előre..a vezető idegesen rámförmedt, hogy nem tud velem most mit kezdeni, menjek be a pihenőbe....reggel 5:30-tól 10:00-ig kellett bent ülnöm...a második napon akkorát ordított rám a másik műszakvezető/boltvezető-helyettes, mert nem találtam a halak helyét kora reggel a második napomon, hogy azt hittem, hazamegyek
- rendszeresen piszkálni fognak, hogy gyere be dolgozni a szabadnapodon, mert emberhiány van
- nem mehetsz haza záráskor...megkell várni mindenkit..az olyan plusz 20-30 perc
- ingyen gyümölcs a fenéket...abból ehetsz, amit a vezető bevisz, máskülönben rondán néznek rád, még akkoris ha venni mersz belőle újként
- konkrétan rád fognak szállni, megvan nekik mondva, hogy hajtsák, ugráltassák az új dolgozókat, konkrétan csicskáztatnak a kasszások...nekem a rágcsálnivalós sorra oda sétált, ledobta a tejet és rám parancsolt, hogy vigyem a hűtőbe...egy a milló példából...ők nem rohannak.
- úgy piszkált az egyik, hogy szétdőlt miatta a hűtös raklapom...úgy megalázott a 19 éves műszakvezető, hogy elsìrtam magam...ők naponta 2-3 raklapot döntenek le a raktárban, az nem gond
- délután van 2 órád 2x8 raklapnyi, 2 méteres hűtös cuccot kirakni a tumultusban, közben te dobozolsz le...sokszor lettem rosszul
- akkor most nem mondom, mihez vannak hozzászoktatva a vásárlók...gyakran bántanak minden értelemben, sokan csak ezért jönnek be...főleg a megkeseredett, nőtlen férfiak...szörnyű..ha úgy csettintenek, neked rohannod kell a raktárba kikeresni, amit ő nem talál vagy nincs kedve megkeresni a polcokon.
- én 40 órában voltam alkalmazva árufeltöltőként ilyen próba prototípus szerűen...nettó 160 000 ezerét...
A belemet kihajtották...nem ajánlom...most abba se megyek bele, hogy egy állapotos lány levetett ruháját adták oda nekem, amin egy luk volt az alján és rongyos volt az agyonmosástól...:')
Jóég, remélem túlzol, de csak ha a fele is igaz, örülök hogy nem vettek fel végül. Pedig a köztudatban szent grállként van kezelve az a hely, ismerősöm is pont most mondta hogy régóta be akar kerülni.
Közben egyébként visszajeleztek két tescoból is, hogy nincs meg a kellő tapasztalatom a munkához. Tényleg nem értem honnan lenne tapasztalatom ennyi idősen.
Úgyhogy maradt a meki, ahonnan tavaly már szintén visszautasítottak egyszer. Jövőhéten kezdek, megáltjuk milyen lesz.
Sziasztok
Most jött fel megint a kérdés az értesítés miatt, durva hogy már mindez óta 2 év eltelt. Egyébként igen megfordultam közben pár helyen, és végül találtam egyet ahol maradtam
Írok privit utolsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!