Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Behívtak interjúra? (Aldi) Ez...

Behívtak interjúra? (Aldi) Ez már jó?

Figyelt kérdés
Ez már jót jelent ugye? Úgy olvastam hogy ha nagyon nem tetszel nekik nem is válaszolnak meg semmi.

2022. máj. 28. 14:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Aha, akkor te még nagyon fiatal vagy. Az érettségidhez gratulálok. :-)

Nekem viszonylag átfogó képet sikerült szereznem az ott dolgozókkal való beszélgetések során és igen, nagyon fiatalokat valóban nem szoktak felvenni az Aldiba, pláne ha nincs munkatapasztalatuk. Mert nem is a kereskedelmi tapasztalat a lényeg, hanem az, hogy van már hasonlóan pörgős munkahelyen szerzett tapasztalatod-e? Mert ha igen, azáltal azt a benyomást keltheted bennük, hogy bírni fogod az Aldit is és nem mondasz fel az első héten. Sokkal idősebb nem vagyok tőled, de én az Aldis interjú előtt évekig dolgoztam a Mekiben és megtanultam mi a pörgés. Ez ott a boltvezetőnek interjún nagyon is imponált.

Okos döntés, hogy szeretnél egy kis tapasztalatot szerezni és úgy továbblépni... Viszont ha az a cél, hogy a munkatapasztalat szerzést követően egy Aldinál helyezkedj el pl., szerintem ne a Tesco-val próbálkozz, az Aldi meg a Tesco nagyon-nagyon más munkatempót követelnek meg, nem biztos, hogy egy ilyen munka által később bekerülhetsz egy Aldiba.

Én azt javasolnám, hogyha 18-20 év körüli vagy, próbálj ki egy gyorséttermet akár részmunkaidőben. Akármilyen vicces is, de ha megállod a helyed, később az ilyen Aldiknál tényleg jó referencia, mert lesz fogalmad a pörgésről és remélhetőleg strapabíró srác/lány válik belőled. :)

Egyébként én budapesti vagyok és azért idősebb pár évvel tőled, egy plazmaadó központban vagyok recepciós június eleje óta. És igazából ami a bejelentésen túl nem tetszett az Aldiban, az a hét napos munkarend és a váltott műszakok. Ha nem hajnali ötre mész dolgozni, akkor a fél kettes munkakezdést követően este 10-kor végzel. Hidd el, semmiről nem maradtál le azzal, hogy nem vettek fel. :) Szerezz némi munkatapasztalatot meg képezd magad és vissza se nézz ilyen helyekre. :)

2022. jún. 21. 15:47
 12/17 A kérdező kommentje:

Aha gondolkodtam gyorséttermen is, leginkább kfc ami szimpibb mint a meki vagy burger, és ja hasonló mert ott is mindenki csinál mindent is szval pörgés van az fix. Holnap beadom oda is a jelentkezést és még néhány helyre, aztán kiderül. De nem életem karrierje lesz, és közben okj és nyelvtanulás.

A recepciós is tökjó amúgy, jobban is megbecsülik az embert, csak angolban még van mit fejlődni, meg úgy általában a kommunikációban :D én is budapesti vagyok, szóval van választék szerencsére csak mindig túlságosan vacilálok.

Köszönöm a tanácsokat, rögös az út de valahogy csak sikerül elindulni!

2022. jún. 21. 18:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezért nem vettek fel?!

A pályakezdőség nem akadály, sőt!

Inkább nem ecsetelem, milyen alakok vannak alkalmazva...ne sajnáld...kihasználtak volna

2022. júl. 23. 20:01
 14/17 anonim ***** válasza:

Volt dolgozóként írom...azért annyira nem kell elhasalni az Aldi-tól, feszített a munkatempó, de ugyanolyan mértékben, mint más kereskedelmi helyeken...attól is függ, milyen forgalmú boltba jelentkezel.

Egy két érdekesség:

- simán megteszik, hogy beosztanak tőled jóval távolabbra eső üzletbe, mert megtehetik. Engem Gödöllőre szánt a boltvezető csakúgy, úgy, hogy újpesten lakom és a hozzám közelebb eső boltban dolgoztam. Magasról tett rá, hogy oldom meg a hazajutást.

- lekezelnek, elvárják, hogy úgy ismerd a boltot, mint a saját lakásodat. Össze-vissza passzolgatnak egymás közt, mert semmi kedve egyiknek sem új emberrel foglalkozni, azt segíteni.

- hajnalba mentem első nap...ordított bent a zene, mindenki pörgött, pakolt, 0 köszönés, hátra mentem, senki..előre..a vezető idegesen rámförmedt, hogy nem tud velem most mit kezdeni, menjek be a pihenőbe....reggel 5:30-tól 10:00-ig kellett bent ülnöm...a második napon akkorát ordított rám a másik műszakvezető/boltvezető-helyettes, mert nem találtam a halak helyét kora reggel a második napomon, hogy azt hittem, hazamegyek

- rendszeresen piszkálni fognak, hogy gyere be dolgozni a szabadnapodon, mert emberhiány van

- nem mehetsz haza záráskor...megkell várni mindenkit..az olyan plusz 20-30 perc

- ingyen gyümölcs a fenéket...abból ehetsz, amit a vezető bevisz, máskülönben rondán néznek rád, még akkoris ha venni mersz belőle újként

- konkrétan rád fognak szállni, megvan nekik mondva, hogy hajtsák, ugráltassák az új dolgozókat, konkrétan csicskáztatnak a kasszások...nekem a rágcsálnivalós sorra oda sétált, ledobta a tejet és rám parancsolt, hogy vigyem a hűtőbe...egy a milló példából...ők nem rohannak.

- úgy piszkált az egyik, hogy szétdőlt miatta a hűtös raklapom...úgy megalázott a 19 éves műszakvezető, hogy elsìrtam magam...ők naponta 2-3 raklapot döntenek le a raktárban, az nem gond

- délután van 2 órád 2x8 raklapnyi, 2 méteres hűtös cuccot kirakni a tumultusban, közben te dobozolsz le...sokszor lettem rosszul

- akkor most nem mondom, mihez vannak hozzászoktatva a vásárlók...gyakran bántanak minden értelemben, sokan csak ezért jönnek be...főleg a megkeseredett, nőtlen férfiak...szörnyű..ha úgy csettintenek, neked rohannod kell a raktárba kikeresni, amit ő nem talál vagy nincs kedve megkeresni a polcokon.

- én 40 órában voltam alkalmazva árufeltöltőként ilyen próba prototípus szerűen...nettó 160 000 ezerét...

A belemet kihajtották...nem ajánlom...most abba se megyek bele, hogy egy állapotos lány levetett ruháját adták oda nekem, amin egy luk volt az alján és rongyos volt az agyonmosástól...:')

2022. júl. 23. 20:19
 15/17 A kérdező kommentje:

Jóég, remélem túlzol, de csak ha a fele is igaz, örülök hogy nem vettek fel végül. Pedig a köztudatban szent grállként van kezelve az a hely, ismerősöm is pont most mondta hogy régóta be akar kerülni.

Közben egyébként visszajeleztek két tescoból is, hogy nincs meg a kellő tapasztalatom a munkához. Tényleg nem értem honnan lenne tapasztalatom ennyi idősen.

Úgyhogy maradt a meki, ahonnan tavaly már szintén visszautasítottak egyszer. Jövőhéten kezdek, megáltjuk milyen lesz.

2022. júl. 23. 20:31
 16/17 anonim válasza:
Szia! Olvasgattam itt az Aldis dolgokat, mert nekem pont aktuális. Viszont már érdekel, hogy végül mit dolgoztál, hol tartasz most. Igaz, már több mint 2 éve volt, de kíváncsi vagyok, azota mi történt veled.:)
okt. 30. 10:27
 17/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Most jött fel megint a kérdés az értesítés miatt, durva hogy már mindez óta 2 év eltelt. Egyébként igen megfordultam közben pár helyen, és végül találtam egyet ahol maradtam

Írok privit utolsó

okt. 30. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!