Hogy taktikázzak ha több állásra is behívtak interjúra?
Nem tudom pontosan milyen poziról van szó, de én úgy szoktam taktikázni, hogy ha felvennének, bértàrgyalást próbálom elhúzni, ha pedig eljut egy elfogadható szintre a feltételek, akkor megkérem őket, hogy küldjék át a végleges ajánlatot írásos formában, majd kérek néhány nap gondolkozási időt, ha hét elején küldik, akkor a hét végéig kérem, ha közepén akkor következő hét közepéig, ha hét végen, akkor következő hét végéig. Ha ezt az időt nem tudják megadni, akkor részemről, nem dolgozok velük, mert ez toxikus környezetre utal, illetve vagyok annyira tapasztalt, hogy a sürgetés, mint tárgyalási technikát, szimplán ignorálom.
Persze ha valamiért olyan helyzet adódna, hogy nagyon kell a munka, akkor neccesebb a téma, ott érdemesebb lehet gyorsan lecsapni.
Nekem eddig az állásinterjúm után általában volt egy 1-2 hét mire válaszoltak. Ha nálad is így lesz, akkor már túl leszel a másik interjún mire az első ajánlatot tesz és lesz egy reális képed merre szeretnél tovább menni.
Ha hamarabb értesítenek akkor pedig nyugodtan kérj gondolkodási időt. Ha nem azonnali kezdéssel keresik az embert és te sem tegnapelöttre keresel munkát, akkor bele fog férni egy hét várakozás.
Sehogy. Pályakezdő vagy? Elég sok interjúra kell elmenned, mire valahova felvesznek. Ha felajánlanak egy helyet, fogadd el. Aztán próbaidő alatt még mindig fel lehet mondani.
Nálunk volt egy jelölt, akinek ajánlatot szerettünk volna tenni, és ő azt mondta, hogy van még egy-két interjúja, majd utána szeretne dönteni. Köszönjük szépen. Gondolhatod, hogy többet nem fogjuk hívni. Ha meg mégis ő jelentkezik, akkor is eljátszotta minden esélyét, mivel a munkaadó elkötelezett embereket akar, és nem olyat, akinek a ló nincs szamár is jó.
4#
Annyiban igaza van, hogy nem szerencsés ilyen konkrétan közölni, viszont időt lehet kérni.
Persze, ha valami specifikus tudásod van, akkor jobb poziból is indulsz.
Eleve erdemes tobb ceggel is interjuzni egyszerre, egyreszt a berverseny miatt, masreszt lesz mozgastered probaido alatt.
En mindig megmondom, hogy van meg interjufolyamatom fuggoben es csak akkor tudok megfelelo dontest hozni, ha minden ajanlat a kezemben van.
Persze ha valami betanitott munkas vagy, akkor ez nem mukodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!