Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy taktikázzak ha több...

Hogy taktikázzak ha több állásra is behívtak interjúra?

Figyelt kérdés
1 hét eltolódás van a kettő között. Mi van ha az elsőre már felvennének de én meg szeretném nézni a másodikat is? Hogy ügyeskedjek?
2021. szept. 22. 18:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem fognak azonnal értesíteni..
2021. szept. 22. 18:32
 2/20 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom pontosan milyen poziról van szó, de én úgy szoktam taktikázni, hogy ha felvennének, bértàrgyalást próbálom elhúzni, ha pedig eljut egy elfogadható szintre a feltételek, akkor megkérem őket, hogy küldjék át a végleges ajánlatot írásos formában, majd kérek néhány nap gondolkozási időt, ha hét elején küldik, akkor a hét végéig kérem, ha közepén akkor következő hét közepéig, ha hét végen, akkor következő hét végéig. Ha ezt az időt nem tudják megadni, akkor részemről, nem dolgozok velük, mert ez toxikus környezetre utal, illetve vagyok annyira tapasztalt, hogy a sürgetés, mint tárgyalási technikát, szimplán ignorálom.

Persze ha valamiért olyan helyzet adódna, hogy nagyon kell a munka, akkor neccesebb a téma, ott érdemesebb lehet gyorsan lecsapni.

2021. szept. 22. 18:51
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Nekem eddig az állásinterjúm után általában volt egy 1-2 hét mire válaszoltak. Ha nálad is így lesz, akkor már túl leszel a másik interjún mire az első ajánlatot tesz és lesz egy reális képed merre szeretnél tovább menni.

Ha hamarabb értesítenek akkor pedig nyugodtan kérj gondolkodási időt. Ha nem azonnali kezdéssel keresik az embert és te sem tegnapelöttre keresel munkát, akkor bele fog férni egy hét várakozás.

2021. szept. 22. 19:16
 4/20 anonim ***** válasza:
40%

Sehogy. Pályakezdő vagy? Elég sok interjúra kell elmenned, mire valahova felvesznek. Ha felajánlanak egy helyet, fogadd el. Aztán próbaidő alatt még mindig fel lehet mondani.

Nálunk volt egy jelölt, akinek ajánlatot szerettünk volna tenni, és ő azt mondta, hogy van még egy-két interjúja, majd utána szeretne dönteni. Köszönjük szépen. Gondolhatod, hogy többet nem fogjuk hívni. Ha meg mégis ő jelentkezik, akkor is eljátszotta minden esélyét, mivel a munkaadó elkötelezett embereket akar, és nem olyat, akinek a ló nincs szamár is jó.

2021. szept. 22. 19:21
 5/20 anonim ***** válasza:
87%
Nyugodtan elmehetsz mindkettőre, nem garantált a felvételed és amúgy is ezer év szokott lenni a visszajelzés. Max akkor hívnak egy héten belül, ha nagyon kell nekik az ember. Amúgy meg nem szoktak sietni általában. Van akitől választ sem fogsz kapni.
2021. szept. 22. 20:08
 6/20 anonim ***** válasza:
82%

4#

Annyiban igaza van, hogy nem szerencsés ilyen konkrétan közölni, viszont időt lehet kérni.

Persze, ha valami specifikus tudásod van, akkor jobb poziból is indulsz.

2021. szept. 22. 20:13
 7/20 anonim ***** válasza:
78%

Eleve erdemes tobb ceggel is interjuzni egyszerre, egyreszt a berverseny miatt, masreszt lesz mozgastered probaido alatt.

En mindig megmondom, hogy van meg interjufolyamatom fuggoben es csak akkor tudok megfelelo dontest hozni, ha minden ajanlat a kezemben van.

Persze ha valami betanitott munkas vagy, akkor ez nem mukodik.

2021. szept. 22. 20:31
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkozási időt kérsz. Addig is kérheted, hogy küldjék át a szerződést, átolvasod, megfontolod, stb.
2021. szept. 22. 20:41
 9/20 anonim ***** válasza:
93%
Nem értek egyet a 4-essel. Szerintem az az ésszerű döntés, ha az ember egyszerre több vasat tart a tűzben, és én olyan emberrel szeretnék együtt dolgozni aki ésszerűen dönt és nem azzal kezdjük a viszonyunkat, hogy hazudunk egymásnak. Én eddig akárhányszor állást váltottam mindig több helyre jelentkeztem, ezt mindenhol elmondtam, és sehol nem mondták azt, hogy akkor viszlát.
2021. szept. 22. 22:41
 10/20 anonim ***** válasza:
31%
Hát, pedig akkor lehet csodálkozni, hogyha sehova nem vesznek fel benneteket. Az őszinteség, mint olyan, nagyon becsülendő. Az én főnököm is mondta, hogy nagyon becsüli, hogy megmondta őszintén, hogy még vár máshonnan is válaszokat. Viszont közben mi már leszerződtünk mással, aki szemmel láthatólag nagyon örült annak, hogy kapott egy ajánlatot. Ha a másik jelölt végül mégis minket választ, már rég nem kell. Bocsi, de ez van. Persze lehet, hogy ti agysebészettel foglalkoztok, vagy valami hasonlóan nagyon keresett, és ritka szakmában akartok elhelyezkedni, de általában azért a munkaadó nem nagyon szokott az ilyen válasznak örülni.
2021. szept. 25. 12:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!