Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy taktikázzak ha több...

Hogy taktikázzak ha több állásra is behívtak interjúra?

Figyelt kérdés
1 hét eltolódás van a kettő között. Mi van ha az elsőre már felvennének de én meg szeretném nézni a másodikat is? Hogy ügyeskedjek?
2021. szept. 22. 18:17
1 2
 11/20 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Igaza van a 4-es válaszolónak. Mi az hogy még más helyeken is érdeklődik? Tehát mégse oda akar menni ahól jelenleg interjuzik. Ott helyben már interjun elköszöni végleg az ilyenektől.
2022. jún. 5. 15:20
 12/20 A kérdező kommentje:
Koszi, azota mar eljottem innen is, meg a kovetkezo helyrol is. Azota mashol vagyok..
2022. jún. 9. 19:48
 13/20 anonim ***** válasza:

"En mindig megmondom, hogy van meg interjufolyamatom fuggoben es csak akkor tudok megfelelo dontest hozni, ha minden ajanlat a kezemben van."

Irigyellek.

Amikor én állást kerestem, diplomával 2 nyelvtudással, tapasztalattal kb minden nap felhívott egy fejvadász. De jó ha heti 1 állásinterjúm volt. Nem voltam egy héten belül 10 interjún, és nem nyomtak a kezembe 5 ajánlatot, hogy eldöntsem melyik tetszik legjobban. Ez szerintem még a legkeresettebb szakmákban is sci-fi.

Az a szabály, ha ajánlatot tesznek, fogadd el. Ha kapsz jobbat, próbaidő alatt még mindig fel lehet mondani.

2022. jún. 9. 22:56
 14/20 anonim ***** válasza:

Próbaidő alatt felmondani sokkal nagyobb kitolás a céggel szemben, mint a felvételi folyamat alatt elmondani, hogy megvárod az összes ajánlatot, és utána döntesz.

Pont úgy, ahogy a másik irányban: a munkavállalónak is sokkal rosszabb, ha próbaidő alatt küldik el, mintha fel sem vették volna.

2022. jún. 12. 14:00
 15/20 anonim ***** válasza:

14-es, de kis cuki vagy.

Ha próbaidő alatt mondasz fel, még mindig fel tudják hívni a második jelöltet.

Ha közlöd a munkaadóval, hogy még vársz, mert hátha kapsz jobb ajánlatot, máris hívják a második jelöltet. Nem fognak hívogatni, hanem keresnek mást. Lehet, hogy nagyon jó fej voltál a munkaadóval szemben, de mi lesz, ha nem kapsz jobb ajánlatot? Inkább a saját érdekeidet nézd, a munkaadó is azt teszi.

2022. jún. 12. 18:13
 16/20 anonim ***** válasza:

#15: ja persze, mert a második jelölt meg vár a végtelenségig, hogy majd úgyis felhívják...

Nem a jófejségről van szó - senkinek a CV-jében nem mutat jól a 2 hónapos munkaviszony.

2022. jún. 12. 19:08
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha 1-2 héten beül kiderül, akkor a második jelölt még nem biztos, hogy elhelyezkedett. Én egyébként csináltam ilyet, és igen, a második jelölt már másnap munkába is állt.

Ha meg nem, hát bocs. A Munkajogi Törvénykönyv szerint jogod van felmondani próbaidő alatt, szóval nem hinném, hogy ebből lelkiismereti kérdést kell csinálni.

Nem értem a CV-t a válaszodban 16-os.

Arról volt szó, hogy mit tegyen, ha felajánlanak neki egy állást, de hátha egy másik ajánlat jobb lesz. Miért kéne beírni a CV-be, hogy próbaidő alatt felmondott valahol, ha utána rögtön lett állása?

Az álláskeresés dolog nem arról szól, hogy legyünk korrektek. A cégek sem azok, és jobban teszed, ha te is inkább a saját érdekeidet nézed. Nekik csak egy munkaeszköz vagy, nem egy ember.

2022. jún. 13. 12:26
 18/20 anonim ***** válasza:
52%

> Az álláskeresés dolog nem arról szól, hogy legyünk korrektek.

Akkor valamiben nem értünk egyet. Én általában az életben arra törekszem, hogy korrekt legyek másokkal, és ha valaki abból próbál magának előnyt kovácsolni, hogy nem az, akkor azt az embert csak sajnálni tudom.

Volt olyan kollegám, aki hasonló érveléssel indokolta, hogy miért szívja le a benzint a céges kocsikból (csak egy pár litert, úgyse veszik észre, ha már ilyen keveset fizetnek pedig lenne miből). Nem fújtam be, meg a többiek se, legyen boldog ha ez kell neki, de nem is vette emberszámba senki.

2022. jún. 13. 14:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

18-as, azért azt hiszem most itt elvetetted a sulykot. Ne tegyél egyenlőségjelet a lopás és aközött, vagy valaki próbaidő alatt felmond egy cégnél.

Számtalan olyan esetet hallottam, hogy a cég rakott ki valakit próbaidő alatt, mert pl. visszajött valaki GYES-ről, és nem kellett ember, vagy kitalálták fentről, hogy létszámot kell csökkenteni. Ilyenkor azt az embert teszik ki, akit ki lehet tenni úgy, hogy jogilag ne legyen támadható. Ezek a dolgok le vannak szabályozva a Munka Törvénykönyvében, és korrekt vagy nem, attól még így van. A céget sem fogja érdekelni, hogy ez mekkora szemétség a dolgozóval szemben. Ez az érdeke, és kész.

Ha valaki benzint lop, az mindenféle törvény szerint is lopás.

Egyébként tedd, ahogy jónak látod. De ne lepődj meg, ha ugyanezt a korrektséget nem fogod visszakapni a cégektől.

2022. jún. 13. 22:31
 20/20 A kérdező kommentje:
Azóta elmentem még újabb 2 interjúra, de nem voltak annyira jó ajánlatok, így maradtam itt. Sehol nincs ember, versenyeznek a jelöltekért.
2022. jún. 26. 21:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!