Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az IQ-nak lehet köze a szakmai...

Az IQ-nak lehet köze a szakmai/karrierbéli előmenetelhez?

Figyelt kérdés

Csináltam nem is oly rég egy MENSA tesztet, ami szerint az IQ-m 122.

Emellett a karrierem hihetetlen gyorsasággal halad, erőteljesen megelőztem a korosztályomat, komolyabb végzettség nélkül is.

Lehet a kettő között összefüggés?

2022. máj. 25. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Lehetséges, ha olyan területen dolgozol.

De tudok példát az ellenkezőjére is.

Attól még hogy az intelligencia tesztet jól teljesíted, nem szükségszerű, hogy a karrieredben is előrébb fogta tartani.

Viszont akármi miatt is van, az a te szorgalmad és tehetséged része, a te döntéseid hatása, szóval gratulálok a teljesítményedért.

2022. máj. 25. 15:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván hozzásegített téged a sikeredhez.

De a magas IQ nem garancia önmagában semmire. Mensa tag vagyok, látom, milyen ott a társaság, és van ott minden: olyan is, aki az érettségit sem tette le, és segédmunkásként dolgozik, olyan is, akit egyik munkahelyről rugdosnak a másikra. És nyilván sok sikeres ember is van a Mensában.

2022. máj. 25. 15:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan teruleten dolgozol, akkor elkepzelheto, igen.
2022. máj. 25. 15:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak részben!

A magasabb (akár a nagyon magas intelligencia) értelmi képesség bármilyen szakmáról legyen is szó, gyors eligazodást, gyors tájékozódást, gyors lényegmegragadást segíti:

- szereplők,

- funkciók,

- jellemzők,

- kapcsolatok,

- műveletek,

- helyzetek,

- folyamatok terén.

Önmagában nem elegendő az előmenetelhez.

A lelki állapotnak és a hasznos szokásoknak van kulcsfontosságú, nagyon is meghatározó szerepe.

Természetesen, ha:

- Intelligencia

- Lelkiállapot

- Szokások hármas egyszerre működik az ember gondolkodásában és hozzáállásában, csodákra lesz képes az átlagember viszonyítva.

2022. máj. 25. 16:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az IQ csak egy nézőpontból vizsgálja az intelligenciát és persze annál jobb, ha minél magasabb. De annyi minden más képesség van és még csak az "okosság" fogalmát se fedi le, az se csak egyféleképpen lehetsz. Nyilván összefüggés van, de önmagában se nem garantál karriert, se nem zárja ki abból az alacsonyabb pontot elérőket.
2022. máj. 25. 21:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Simán. Én ha érintőlegesen hallottam róla, akkor már némi google segítséggel megoldom. A kolléganőmnek meg ha háromszor elmondom, akkor is újra rákérdez negyedszer. Jó, azt sejtem hogy ez nem csak IQ, van ott szerintem önbizalomhiány meg felelősségvállalás hiánya is.
2022. máj. 25. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!