Érdemes a megtakarításom 70%át állampapírban tartani? Maradékot valutában, ha el kéne menni innen. 9 millióról van szó, 6 millió menne állampapírba.
Az elkobzás és a felvásárlás között van különbség szerintem. Azért a kettő nem ugyan az. Nem a II. világháborús németországban élünk.
Igen államcsőd esetén kötelezhet az álam, hogy eladni neki, de erre is van megoldás, pélául a numizmatikai arany ami olyan kis része az arany kereskedésnek, hogy nem foglalkoznak vele, vagy kimész Ausztriába és veszel név nélkül 10 ezer Euróig.
Én is kérdeznék egyet akkor tőled.
Mit fogsz csinálni az állampapíroddal, ha egy tartósabb hiperinflációs fázis jön, vagy egy államcsőd?
valakivel keversz, en nem az allampapiros vagyok :)
nekem kriptoban van mindenem, magasrol leszarom az allampapirt es az aranyat is :)
az meg hogy lesz-e hiperinflacio - 99.999999 szazalek hogy nem
allamcsod szinten 99.99999999% hogy nem
Nem 10-20 szazalekos inflacional van hiperinflacio hanem sokkal sokkal nagyobb szamoknal, nezd meg torokorszagot. Ott sincs hiperinflacio....
24-es, nem párnacihában kell tartani,- mondom egyre csak ezeket a hülyeségeket mantrázzátok - mert akkor összehasonlíthatatlan eleve egy lekötött betéttel, mint amilyen az állampapír is.
Ha párnacihában tartod, akkor csak az árfolyam nyereség/veszteséget veszed figyelembe, a többlet hozamot a lekötés kamatai után nem. Már megtévesztő ez a kalkuláció.
Jókat röhögtem akkor is, amikor 2020-ban itt még 320-nál elképzelhetetlennek tartották a 360 feletti euro szintet is. Láss csodát volt az magasabb is az 5 év alatt, amit egy lekötött máp+-ra esküdtek.kiszámolgatva az 5 év után járó szummázott kamatos kamatokat.
Hol tartunk vele? Kb aki tudja már összevissza cserélgette le, mert nem jött be a matek, ami az őszi 4%-os inflációnál már akkor borítékolható volt .-)
Vagy nézheted így is de akkor meg ott az állampapír hátránya, hogy hozzá se férsz évekig, vagy csak bármikor változtatható %-os veszteségek árán.
A diverzifikálással meg ezen felül még a hozamodat is csökkented.
Beszélsz inflációról, ugyanakkor előző évit veszi figyelembe, tehát amikor hozzáférsz a pénzedhez még egy tavalyi inflációs felárral akarod kifizetni az előző évi plusz tárgy évi inflációval növelt vételárat, amitől nagyban el is térhet az egyes termékek ármozgása. Lásd üzemanyag, élelmiszerek, lakásárak sem az infláció mértékével emelkednek az évek alatt. :-)
Röhej, mit össze nem pörögtök egy ilyen silány dolgon, jó befektetés hitében.
Deviza, számlán tartva bármikor hozzáférhető, nincs lekötve. 5 alszámlán bármioor át is báktható különböző devozàkra,pl. Igen dolárra chfre is.
2020-tól 220-ról gyűjtöttem havi megtakarítasban 1000-8000 eurokat , tavaly októberben 276-on vásároltam vele.
Vállalkozás,ha értesz is ahhoz amit csinálsz, de akár bérbeadási tevékenység, stb. Többet hoz mint egy állampapír és vagyont is építesz velük, nem csak nominális jövőbeli értékeket hasonlítgatsz össze papíron, győzködve magad az inflációról 😀.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!