Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes a megtakarításom...

Érdemes a megtakarításom 70%át állampapírban tartani? Maradékot valutában, ha el kéne menni innen. 9 millióról van szó, 6 millió menne állampapírba.

Figyelt kérdés
bitcoin nem érdekel
2022. máj. 12. 13:16
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
88%
A kérdező direkt írta, hogy a bitcoin nem érdekli. Mégis minden 2. hozzászólás erről a szarról szól. Olyanok vagytok, mint a kretén ingatlanügynökök, akik akkor is zaklatnak, ha csupa nagybetűvel beleírod a hirdetésbe, hogy ingatlanügynökök ne keressenek.
2022. máj. 12. 16:22
 22/53 anonim ***** válasza:

19. Vagyok

Nagy valószinűséggel, igen lesz neki értéke.

Mondjuk erre 2008 as ingatlan piaci bedőlés egy jó példa. Azonban ezek nem minden napos esetek.

Azt, hogy a történelem meg mennyire ismétli önmagát, mindenki egyénileg eldöntheti.

2022. máj. 12. 16:31
 23/53 anonim ***** válasza:
0%

21-es az állampapírról ugyanez elmondható, amit az egykori Fundamentások mantráztak itt két éve a MÁP+ kapcsán, ami hol is tart? :-)))

Most feltalálták a spanyol viaszt, a már akkor is MÁP+ helyett ajánlott PMÁP, meg PEMÁPban.:-)

Nonszensz már maga a kérdés is.

Menekülnél egy olyan országból amit hitelezel és azért bizakodsz, hogy fizetőképes marad a menekülésed alatt pénzelt ország és kamatostul kifizeti az állam a kölcsönödet? :-)

Sajnos nem csak a GY.K. "befektetőire" jellemző mostanában ez a fajta pénzügyi kultúra.

2022. máj. 12. 17:07
 24/53 anonim ***** válasza:
85%

Ha most beteszel 6 milliót, jövő áprilisban kapsz rá kb. 360 ezer kamatot, 2024 áprilisában durván 600 ezret, azaz lesz nagyjából 7 milliód két év múlva. Ha csak euróban tartanád, akkor két év alatt 443 forintra kellene drágulni az eurónak ahhoz, hogy 7 millió forintot kapj érte.

Ha most átváltod euróra akkor kapsz 15580 eurót a 6 millából. Ha veszel belőle euró állampapírt, akkor 2024 tavaszán lesz kb.16960 euród. Ez 412 forintos árfolyamon fog 7 milliót érni.

2022. máj. 12. 17:25
 25/53 A kérdező kommentje:
Köszi 24es, akkor mindegy, hogy PMÁPot vagy PEMÁPot veszek? A valuta nekem tartalék, abból nem remélek hasznot. Csak ha mondjuk háború lesz, akkor el tudjak húzni innen. Akkor már a PMÁP se kell, itthagyom.
2022. máj. 12. 17:39
 26/53 anonim ***** válasza:
56%

24-es 2 éve is kb ugyanezt mantrázták a pemáp kapcsán a máp+-sok,akik ma sorra cserélik le a szupernek hitt állampapírt mert az ilyen elméleti számítgatások, feltételezések nem jöttek be, pedig már látható volt, hogy 4% felett eleve bukó volt már akkor a máp+.

Ha meg eleve nem az országban lesz, akkor jó eséllyel nem is kell neki váltania mert devizában lesz a jövedelme és csak az árfolyam nyereség több, lehet mint a kamat. Ugyanúgy ahogy történt ez 2020 márciusától is.

Aki akkor pemápot vett máp+ helyett, nem igazán kell most eszeveszett módon cserélgetnie. Irreleváns átváltási árfolyamokat számolgatni ezekben az esetekben. :-)

2022. máj. 13. 05:47
 27/53 anonim ***** válasza:
15%

Hadjátok már ezt az állampapírt!

Kevesebbet kapsz vissza reál értéken mint amit beteszel.

A valós infláció nagyobb mint a kamata, és ha államcsőd lesz akkor a hajadra kenheted az állampapírod!

2022. máj. 13. 09:31
 28/53 anonim ***** válasza:
85%

Én csak összehasonlítottam a lehetőségeket 2 éves időtávon, egyedül az inflációs várakozások tekinthetők feltételezésnek. Ez nyilván csak becslés, és arra vonatkozik, ha most fekteted be, most váltod át.

Ahhoz, hogy a PMÁP rosszabb alternatíva legyen mint ha csak euróban(párnacihában) tartanád kb. 440 forintig kellene drágulni az eurónak. Ahhoz hogy a PEMÁP jobban megérje mint a PMÁP kb.412 forintig kellene drágulni az eurónak.

Én nagyobb esélyt látok rá, hogy nem gyengül annyit a forint, ezért több PMÁP-ot vettem. De mivel arra is látok esélyt, hogy gyengébb lesz, ezért vettem PEMÁP-ot is, csak kevesebbet. De ez már csak spekuláció.

2022. máj. 13. 15:00
 29/53 A kérdező kommentje:
Köszi 28as, full jól levezetted.
2022. máj. 13. 15:12
 30/53 anonim ***** válasza:
100%
#27 Van igazság abban amit írsz, de mondj jobbat. Az egyéb tőkepiaci termékek esetén még ennyi garancia sincs. Még mindig az államok kezében van a legtöbb eszköz ahhoz, hogy a kibocsátott értékpapírjaik és fizetőeszközeik az értékét garantálják. Lehetne esetleg ingatlant venni, csak azt nem ennyiből.
2022. máj. 13. 15:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!