Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországban raktárosként...

Németországban raktárosként meg lehet élni?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet röviden, itthon kb semmi esélyem nincs arra, hogy normális életem legyen. 30 elmúltam, saját lakás nincs, ahol jelenleg lakom, az nem opció 4-5 év múlva már. Értelmes végzettségem nincs, ennyi idősen meg főiskolára stb menni már öreg vagyok. Targoncás jogsit leteszem, átfordíttatom, kikupálódok németből (nem vagyok egyébként hülye, csak... na hagyjuk) és kimegyek, raktárosként keresek annyit, hogy ne kelljen hónap végén a küszöböt rágnom? Nincsenek nagy igényeim, autó stb nekem nem kell, legyen pénzem ruhára, a lakásbérlésre (mert nem szobát akarok, hanem lakást), és hónap végén azért ne legyen nullán a számlám. Tök egyedül vagyok mint a kisujjam, asszony nem lesz mivel meleg vagyok, így gyerek sem, úgyhogy CSOK is kilőve, nem mintha fel akarnám venni. Leginkább Munich, vagy Berlin lenne a célpont. És mielőtt valaki belém kötne, hogy minek megyek 1000-ik tudás nélküli bevándorlónak, nyilván nem önszántamból, de kb nincs választásom, mert itthon nem lehet megélni egy melósnak egyedül, albérlet fizetés mellett. Ezen kívül már csak az öngyilkosság maradt, de ez még mindig jobb.

2022. máj. 8. 15:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el nekem kérdező, nem éri meg tanulgatással vesztegetni éveket. Minél előbb el kell kezdeni dolgozni és cselekedni. Azt ajánlom azonnal amint tudsz menj ki külföldre.

2022. máj. 8. 23:26
 12/15 A kérdező kommentje:
Konkrétan ahogy a leírásban írtam nem vágyom nagy dolgokra csak legyen hol laknom, lehetőleg az ne szálló legyen, mivel nem gyűjtögetni szeretnék hanem csak élni, legyen mit ennem ruházkodnom és némi pénzem maradjon amit el tudok herdálni. Nem kell autó, csak nem akarok itt maradni a jelenlegi lakhelyemen, mert ez nem élet. Emberek nem fognak hiányozni így is csak felszínes kapcsolataim vannak, kollégákkal stb. Nem dohányzom, nem iszok alkoholt egyáltalán, enni se sokat eszek, nem vagyok nagy darab, 70kg. Szóval semmi extra kiadásom nem igen van, de mondjuk PS-ezni szeretek meg ilyesmik, esetleg elmenni ide oda, múzeum stb. Semmi nagyvilági dolog.
2022. máj. 8. 23:28
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

Akkor neked inkább Hollandiát javaslom, azzal jobban jársz. Csak oda tudni kell angolul. De ha tudsz angolul akkor mehetsz is!

2022. máj. 8. 23:32
 14/15 anonim ***** válasza:
Sajnos saját tapasztalatból részben igazat kell adnom a 10-es hozzászólónak. Hosszú éveket valóban nem mindig éri meg tanulással tölteni, különösen ennyi idősen, pláne ha pénz is kell. Itt elsősorban a se vége – se hossza egyetemi és főiskolai képzésekre gondolok. Nem biztos, hogy megtérül a befektetett idő, energia és pénz. A rövidebb idő alatt megszerezhető szakképesítésekkel sokkal rugalmasabban lehet alkalmazkodni a munkaerő-piaci igényekhez. Írom ezt két diplomával amikkel kitörölhetem.
2022. máj. 9. 23:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Targoncás vizsgát pár hét szerezni. Plusz egy-két hónap gyakorlat is elég, mert ebben kis idő alatt is sokat lehet fejlődni (nekem is van, tudom miről beszélek). Utána meg már ha van gyakorlatod akkor kint is felvesznek, mivel kint minden esetben a gyakorlat számít nem a papírok.

Így kb egy-két hónapon belül mehetsz is ki. Az idő pénz. Tehát akkor vagy előnyben ha minél előbb elkezdesz kint dolgozni. De ha beülsz még 5-6 éveket tanulni, az -5 év.

2022. máj. 10. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!