Németországban el lehet helyezkedni angol nyelvtoktatóként, úgy, hogy németül nem beszélek?
Hogy beszélnél a németekkel magyarul?
Mert gondolom amelyik német angol nyelvtanfolyamra beiratkozik, azért iratkozik be, mert meg akar tanulni angolul.
Nekem egy ismerősöm Lengyelországban dolgozott mint angoltanár, annak ellenére, hogy nem beszél lengyelül.
Én is jártam amerikai angoltanárhoz, aki magyarul nem beszélt.
Az amerikaiaknak az angol az anyanyelvük.
Jobb helyeken több angoltanár van pld egy nyelvi előkészítő évfolyamban, skill-enként egy, és oda elfér, hogy pld a speaking tanár nem tud a helyi nyelven. Neki az ő óráján külön a beszédgyakorlás a dolga. Emellett vannak elegen, akik fordítanak vagy a nyelvtant magyarázzák.
Mondanom se kell, az ilyen pozíciókra limitált kereslet van. Jellemzően már megvannak a leinformált, kipróbált embereik. Azt is nyugodtan elvárhatják, hogy anyanyelvű legyen az illető. Nem érdekes hogy te is anyanyelvi szintűnek vallod magad.
Nem tudom az előző választ adók hány nyelviskolában jártak eddig. Nem az a cél, hogy az anyanyelvemen megértessem magam, hanem a tanult nyelvet elsajátítsam. Én jártam angol A2 tanfolyamra Németországban. A tanár amerikai volt, nem nagyon tudott németül, de még a tanulók egy része is csak töri a németet is. Szóval igenis el lehet helyezkedni angoltanárként némettudás nélkül.
Nálunk annó Magyarországon a suliban magyarul beszélt hozzánk a némettanár. Amikor meg bejött a helyettesítő, aki meg se szólalt németül, csak néztünk, hogy mit akar. Na az ő saját osztálya normálisan megtanulta a nyelvet, a miénk meg 10 év után sem bírt összerakni egy épkézláb mondatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!