Végetér szerintetek a melós vállalkozóknak a kánaán?
Itt egy hatalmas válság a nyakunkon, anyagárak az egekben, az átlag ember nem engedhet már meg egy felújítást magának.
Főleg ilyen árakon, amiket elkérnek, kb osztrák árak... és a minőség azért nagyon a béka s.gge alatt van.
Igen, mivel ezt hoztad fel példának..
Az a baj, hogy te meg nem fogod fel, hogy az átlag szaki vérszemet kapott. Ok, gazdagékat lehúzzák, de egy átlag embert is olyan szinten lehúznának, hogy fél évi fizuját rákölthetné az ő egy hetes munkájukra.
Szerintem meglátjuk mi lesz. Ebben az árban benne van az, hogy rengeteg az állami támogatás, amihez mindenképpen számla kell és határidőre be is kell fejezni.
Ha ezek kimennek, akkor valószínűleg nem fognak ennyit keresni. (Amúgy sokan túlóráznak a munkások közül, ezt is fizetjük). De a képhez hozzátartozik, hogy tényleg kezdenek megfizethetetlenek lenni az árak. Mi két informatikus fizuval kaptunk beépített szekrényre olyan árat, hogy a férjemmel azt mondtuk inkább kiveszünk szabit és megcsináljuk mi, mert a többet kereső egyhavi fizuját mondták, egy hét alatt meg mi is összeraktuk.
De most végzett két informatikus ismerősöm. Az egyikük villanszerelőt, a másikuk autószerelőt, és most gondolkodnak, hogy mindketten elmennek 3-2-ben váltogatva dolgozni (3 nap informatikus + 2 nap szerelő).
41# Valóban, az én saram. Kicsit kötelességemnek éreztem megmutatni a másik oldalról a dolgot. Sajnálom, hogy lehúzós vállalkozókkal hozott össze a sors. Hidd el vannak akik lelkiismeretesen dolgoznak, korrekt árakon.
Had meséljek el egy történetet, nem a magam fényezésére, csak hátha rávilágít az eltérő perspektívákra. Kihívtak egy kigyulladt mérőhelyhez. Öreg szegény nénike, nincs árama. Másnap reggel ott kezdtünk (máshol kellett volna). Rendbe kellett tenni az egészet, cserélni mindent, újra kábelezni, óra vissza, elmű ügyintézés miegymás. Már menet közben ment a puhítás, hogy ő mennyire kevés nyugdíjat kap, egyedül él stb. Megsajnáltuk, megcsináltuk neki ingyen, csak annyit kértünk, hogy az anyagot fizesse ki, még a 15% kedvezményünket is megkapta. Kezébe kapta a számlát, mi mindennek ellettünk hordva, hogy mi elvisszük a nyugdíját, miből fog enni stb. Na, most én erre úgy emlékszem, hogy megsegítettünk egy idős nénit egy veszteséges nap árán, ő meg úgy hogy lehúztuk.
Egy sima split klíma beépiteshez simán kell mondjuk másfél milliós szerszámpark.
Kell egy megbízható jármű amivel ki tudod szállítani, legyen mondjuk 5milla használtan.
Kell hőszivattyús képesítés, f-gáz vizsga, ADR vizsga, és egy villanyszerelő sem árt a csapatba, hogy be tudd kötni a készüléket.
Ha ezt mind összeadod kijön egy 7-8 milliós kezdő költség, ha vállalkozni szeretnél.
Költesz marketingre, könyvelőre, weblapra stb..
Mennyiert kellene beszerelni szerinted a klímát a tanárnak, hogy megérje ezzel foglalkozni? 🤔
Én most is többet keresek 500.000-nel középvezető alkalmazottként.
És nem kellett befektetnem azokat a milliókat.
Szóval, annyiért nem érdemes vállalkozni.
Mondjuk két - háromszor annyiért talán.
Ez van.
A tanár keres keveset, nem a vállalkozó sokat.
#47 Te kérdezted, hogy a tanárnak mennyiért érné meg, én csak válaszoltam. Ha havi 500-t kapna, akkor megérné neki 40 évig ezzel foglalkoznia, ha nem számítjuk, hogy mennyi a 7 millió alternatíva költsége.
Te tanár vagy, vagy hogy jött ide a te fizud?
Eddig sem az atlag ember hivott szakembert felujitashoz mert ok ezt elott sem tudtak megengedni.
Tobb mint 10 eve festokent dolgozok, dolgoztam mar tobb vallalkozo mellett es azt tudom mondani hogy a kuncsaftok tobb mint 90-95%a tehetos ember, vallalkozok, orvos, ugyved, magas pozicioban dolgozo emberek.
Nagyon ritka volt amikor egy atlag ember hivott festoket hogy az osszesporolt penzebol kifestesse a hazat.
Igaz ez mas szakmaknal is. Aki pl ablakot csereltet es nem tehetos az evente 1 ablakot cserel. Akinek van penze az kicserelteti az osszeset egyszerre. Tehat az atlag ember nem sok munkat ad a szakiknak.
Lehet nem lesz kanaan de ez ugy mukodik hogy egyszer fent, egyszer lent. Vannak akik 30-40 eve vallalkozok es mindig is volt munkajuk, hol tobb, hol kevesebb de mindig is megerte nekik csinalni.
Burkoló vagyok.
20ezerért rakom/m2
Napi 30m2 rakok le.
600ezerFt/nap
Ez a munkadíjam
Több városban melózok. Mivel 6 hónapos OKJ-t végeztem és annyira nem értek hozzá.
Önszintezővel csinálom és
YouTube ról nézem a mai napig, mit, h kéne.
Ha elrontom valamint úgyse vezetik fel, nem kell visszafizetni és a szomszéd 5bvarosba attól ugyan úgy hívnak.
Heti 5 nap dolgozom. 3 millió/hét
Adózás minden után 8 millió körül marad havonta.
Az első évben 90 milliót kerestem, abból vettem 4 lakást, amik most 800 ezért vannak kiadva összesen/hó.
A 2. évbe 110 milliót kerestem abból kripta valutát vettem, ami aztán nagyon felment 350 milliónál szálltam ki.
A 3. évbe a mostani nagy ingatlan bumm előtt bár már akkor is magas volt de vettem egy lakást Bécsben. A 3. évbe amúgy 115 millió volt a bevételek burkolásból.
Jelenleg van a lakás amibe lakok, ezt örököltem. Van még 5 lakásom, ebből 1 Bécsbe. 520 millióFt om a bankba. Szerintem ez jó ahhoz képest, h egy OKJ van.
Villanyos haverjaim 1.5-2x ennyit keresnek/nap. Nekik évi 300 millió körül megvan.
Én burkolóként 3 évem belül megkeresem az első milliárdom de ebbe a kripta tőzsde is benne van.
Mármint 1 milliárdot ami pénzben meglesz az ingatlanokon kívűl.
Ezt az 1 milliárdot egy pályakezdő villanyszerelő 3.5 év alatt összehozza.
Egy vizesnek 6-7év.
Kőműves el is 4-5év.
Asztalosnak is 6-7.
Szakmunkásként 35 felett mindenki milliárdos szerintem, oké nem reklámozzák és csak az dolgozik meg akkor aki nagyon szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!